Antena Meniu Search
x

Video Orașul Baia Mare, sufocat de gunoaie. Municipalitatea amendată de două ori pentru locul depozitării

Problema gunoaielor din Baia Mare pare fără rezolvare. Municiplitatea a fost amendată la sfârşitul anului trecut cu 90 de mii de lei pentru depozitarea acestora în loc ilegal, lângă un râu. Însă chiar săptămâna aceasta, maşinile de gunoi au fost surprinse aruncând din nou deşeurile acolo.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 09.01.2022, 09:10

Vezi și

Garda de Mediu spune că dacă până la finalul lunii, gunoaiele nu dispar de acolo, se va deschide un dosar penal împotriva primăriei. 

Femeie: Nu am unde să-l arunc. Unde să-l arunc? N-am ce să fac. Dacă s-au dus containerele, să mă bag acolo peste ăsta?

Pentru a nu lăsa gunoaiele peste tot, primăria din Baia Mare a decis, la finalul anului trecut, să le ducă pe un teren situat în apropierea râului Săsar. Însă, atât Garda de Mediu cât și Sistemul de Gospodărire a Apelor s-au sesizat imediat și au aplicat amenzi.

Anca Bonto, SGA Maramureș: Inspectorii instituţiei noastre au dispus dezafectarea depozitului ilegal de deşeuri până la data de 25 ianuarie 2022.

Pe acelaşi subiect

Orașul Baia Mare, sufocat de gunoaie

Doar că primăria Baia Mare nu s-a oprit.

Simona Vasiac, reporter Observator: Deşi a fost amendată de două ori, Primăria Baia Mare continuă de depoziteze gunoiul pe acest amplasament. Totul sub stricta supraveghere a Poliţiei Locale.

Pe 26 ianuarie amplasamentul va fi verificat din nou de Garda de Mediu. Iar dacă rampa ilegală nu va fi ecologizată, municipalitatea va fi sancționată din nou. Şi se va depune şi sesizare penală.

Marcela Chindriș, Garda de Mediu Maramureș: La începutul acestui an am demarat controalele care au operat colectarea şi transportul pt că nici acestea nu sunt reglementate dpdv al protectiei mediului, urmând ca fie care firmă să primească sancţiunea corespunzătoare.

Femeie: Amenzi peste amenzi şi întodeauna tot noi vom plăti. Din păcate! Ăsta e!

Echipa Observator a încercat să obţină un punct de vedere din partea primăriei Baia Mare. Reprezentanţii instituţiei spun, însă, că nu pot oferi un răspuns decât după 15 ianuarie. Județul Maramureș nu deține nicio rampă de depozitare a deșeurilor. Lucrările la depozitul ecologic au început în 2015, dar nu sunt finalizate nici astăzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Orașul Baia Mare, sufocat de gunoaie. Municipalitatea amendată de două ori pentru locul depozitării