Antena Meniu Search
x

Video Oraşul în care au făcut de două ori lucrările invers: mai întâi au asfaltat străzile, apoi le-au spart pentru a băga cablurile

Bătaie de joc pe bani europeni. Oricine ajunge prin Focşani se poate întreba pe bună dreptate "cine a lucrat aici". Trotuarele şi străzile din oraş, proaspăt asfaltate, sunt sparte acum pe kilometri întregi, pentru a îngropa cabluri de curent. Muncitorii au făcut lucrările în ordinea inversă, dar primaria nu vede nicio problemă. Localnicii s-au resemnat: "aşa e în România, ziua construim şi noaptea dărâmăm". 

de Redactia Observator

la 18.05.2023, 20:32

Vezi și

Muncitori: Cei de la Primărie au fost ieri pe traseu, ştiu despre ce e vorba.

Reporter: Deci toate cablurile astea pe care le văd sunt îngropate acum recent, odată cu spargerea asta de aici?

Muncitori: Da da. S-au mai băgat nişte cabluri de la STS, de la iluminat. 

Aşa s-a ajuns în situaţia în care muncitorii trebuie să spargă betonul turnat recent pe un kilometru şi jumătate de stradă.

Pe acelaşi subiect

Adrian Obreja, reporter Observator: Pe strada Odobeşti se lucrează şi acum. Se sparge betonul turnat în urma cu câteva luni şi se introduc cabluri de iluminat, pentru că nu au fost îngropate în pământ la începutul proiectului. 

Localnicii îşi pun mâinile în cap. S-au săturat de praful şi zgomotul de pe şantier

Localnic: Au lucrat fără cap. Asta vreau să spun. Când ai un proiect în faţă, nu-l respecţi?

Cristian Zîrnă, consilier local: Uitați ce se întâmplă. Ziua construim, noaptea dărâmăm. Cam așa e la noi in România. Nu e numai aici. E în tot oraşul. Este jale. Au scos pavele, tot oraşul e un haos. 

Autoritățile locale dau vina pe birocraţie şi oricum nu văd nicio problemă atâta vreme cât firma de construcţie plăteşte. 

Cristi Misăilă, primar Focşani: Ce e aşa o istorie atât de gravă? Nu înţeleg! 

Reporter: Nu ar fi trebui sa fie băgate în pământ înainte să se înceapă turnarea betonului?

Cristi Misăilă, primar Focşani: Da, daca aveam o legislaţie coerentă în România şi Electrica nu-mi dădea aviz după 9 luni de zile și mi-l dădea la momentul când l-am cerut eu, atunci lucrurile demarau simultan. 

Nu e singura situaţie absurdă. Altă zonă din oraş, aceeaşi "lucrare"

Adrian Obreja, reporter Observator: Strada Independenţei, o altă zonă din Focşani, unde a fost spart trotuarul, deşi acesta a fost modernizat în urmă cu câteva luni.

Lucrările de modernizare a străzilor din oraş costă aproape 80 milioane de lei şi sunt făcute cu fonduri europene. Cele mai multe dintre şantiere au deja întârzieri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Oraşul în care au făcut de două ori lucrările invers: mai întâi au asfaltat străzile, apoi le-au spart pentru a băga cablurile