Antena Meniu Search
x

Video Tatăl bătăușului din Bragadiru dă asigurări că fiul său nu e agresiv, deși a călcat în picioare un copil de 10 ani. "Mi-a zis că s-a certat cu un băiat"

Violenţa nu are vârstă. Un copil de clasa a doua a fost bătut crunt de un adolescent, pe un câmp din Ilfov. Alţi doi elevi au filmat scenele brutale, care au ajuns pe internet. Niciunul n-a intervenit, cât victima s-a prăbuşit plângând sub zeci de lovituri. Agresorul are 15 ani şi este liber. Atenţie, imagini care vă pot afecta emoţional. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 18.05.2023, 19:26

Vezi și

"Nu mai trebuie să fii şmecher!". Sunt imagini greu de privit. Încolţit, fără apărare, copilul în vârstă de 10 ani e pus la pământ şi lovit fără milă, cu pumnii şi cu picioarele. Plânge şi urlă, dar nu are cui să ceară ajutorul. Agresorul lui e cu 5 ani mai mare, iar alţi doi adolescenţi care asistă la scenele brutale se amuză, în loc să îl oprească.   

Amândoi filmează şi chiar îşi dau indicaţii ca să prindă un cadru cât mai bun. "Cine se pune cu noi aşa le fac", e mesajul care însoţeşte mai târziu clipul tulburător publicat pe facebook. 

Radu Leca, psiholog: A fost lovit cu bestialitate şi făptaşul şi-a dorit să-l pună la pământ, să-l umilească, să-l domine, să-l facă să ştie dacă are sau nu stăpân. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: Elevul agresat învaţă la această şcoală din Bragadiru, judeţul Ilfov. Ciudat este faptul că scenele violente au fost filmate la mare distanţă, în zona localităţii Snagov. 

Pe acelaşi subiect

Scenele de groază s-au petrecut pe un câmp din Snagov

Elevul învaţă la o şcoală din Bragadiru. Sunt peste 50 de kilometri între cele două localităţi. Băiatul de 10 ani ar fi ajuns cu un maxi-taxi. Nu se ştie ce căuta acolo. Câteva ore mai târziu, agresorul a fost prins şi reţinut, dar azi judecătorii l-au lăsat liber, sub control judiciar. 

- De ce l-ai bătut? 

- Haide că nu l-a bătut, doamnă!

- De ce l-a bătut... 

- Dar ce manipulatori... 

Reporter: A mai fost vreodată agresiv?

Tatăl agresorului: Nu, nu, n-a fost! Mi-a zis că s-a certat cu un băiat. 

Reporter: L-aţi mai văzut pe cel mic în preajma băiatului dumneavoastră?

Tatăl agresorului: Nu l-am văzut. 

Copilul bătut a ajuns şi el la poliţie, cu mama lui

Astăzi, la şcoala unde învaţă victima, nimeni n-a vrut să comenteze incidentul violent. Incidentul nu e izolat. Violenţa între copii a crescut în ultimii ani. O arată statisticile, o spun şi părinţii, avertizează şi psihologii.

Femeie: S-a întâmplat şi unde e nepotul meu la şcoală, tot aşa! Nepotul meu a fost bătut! Noi aşteptăm copiii să vină bine acasă şi să ducem direct cu salvarea la spital sau cine ştie pe unde! 

Radu Leca, psiholog: Vom avea în perioada următoare o creştere la nivel naţional a tot ceea ce înseamnă evenimente, acţiuni negative, în care vor fi implicaţi minori. 

Psihologii dau vina pe jocurile video şi pe filmele din mediul online. Deja fenomenul e scăpat de sub control. În România, 1 din 2 copii e supus unei forme de violenţă. Trei sferturi dintre elevi afirmă că au fost martorii unei situaţii de bullying chiar în şcoală. Rezultatul: din 3 copii, cel puţin unul se confruntă cu anxietate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Tatăl bătăușului din Bragadiru dă asigurări că fiul său nu e agresiv, deși a călcat în picioare un copil de 10 ani. "Mi-a zis că s-a certat cu un băiat"