Antena Meniu Search
x

Video Oraşul în care brazii de pe stradă au fost tăiaţi cât să cadă la prima adiere. Pericol de moarte pentru trecători

Gest criminal! Mai mulţi brazi s-au prăbuşit din senin, la Deva, într-o zonă foarte circulată. Aveau trunchiul aproape tăiat - a fost de-ajuns să bată vântul puţin mai tare, ca să cadă printre trecători. Poliţiştii îi caută acum pe cei care i-au pus în pericol de moarte pe localnici.

de Laura Oană

la 09.01.2024, 20:40

Vezi și

"Sunt tăiaţi, uite! Uite, trei sferturi sunt tăiaţi!" Sunt imaginile care au creat panică, astăzi, în centrul oraşului Deva. La prima adiere de vânt, brazii înalţi s-au prăbuşit pe trotuare, în faţa trecătorilor. A fost o minune că nu a murit nimeni, spun martorii. 

Capcană criminală: brazi tăiaţi în Deva

"Un tui a picat pe o terasă de lângă, iar celălalt în partea opusă. Era să accidenteze o doamnă care trecea prin zonă", a declarat Dorel Bretean, comisar Şef Garda de Mediu Hunedoara. "Eram înăuntru la pizzerie, am văzut cum cad crengi! Dacă cineva a avut ceva de împărţit cu aceşti brazi trebuia să se adreseze Primăriei", spune un martor.

Chemaţi la faţa locului, peisagiştii au înmărmurit când au văzut de ce s-au prăbuşit brazii: "Cineva a încercat anul trecut să-i taie şi nu i-a tăiat cum trebuie. Iar acum, după cum se vede seva, e tăietură proaspătă""Am găsit cu cuie, am găsit înţepaţi cu bormaşină, dar să fie în halul ăsta tăiaţi aşa, cum sunt aici, nu. Nu s-a mai întâmplat!", spune Daniel Ştefan Iakob, peisagist.

Pe lângă brazi, indivizii au crestat şi patru tei. "E un arbore protejat şi ca urmare nu se poate extrage decât în urma unor avize de la Agenţia de Protecţie a Mediului", adaugă Dorel Bretean, comisar Şef Garda de Mediu Hunedoara.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere şi caută vinovatul. Vor analiza imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă ca să afle cine a fost la un pas să provoace o tragedie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Oraşul în care brazii de pe stradă au fost tăiaţi cât să cadă la prima adiere. Pericol de moarte pentru trecători