Antena Meniu Search
x

Video Orhan Pamuk, scriitorul turc care a primit premiul Nobel, la Timişoara. Vrea ca Erdogan să piardă alegerile din mai

Celebrul scriitor turc Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, a primit titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea de Vest din Timişoara. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 05.04.2023, 12:54

Vezi și

A umplut, rând pe rând, trei amfiteatre de spectatori: studenţi, oameni de cultură şi profesori universitari, în faţa cărora a vorbit despre rolul literaturii în lume, despre evoluţia Istanbulului, dar nu a ocolit nici subiectele politice sensibile acum în Turcia. 

În faţa publicului, Orhan Pamuk a criticat regimul de la Ankara şi a recunoscut ca îşi doreşte ca preşedintele Erdogan să piardă alegerile din luna mai. 

Orhan Pamuk, laureat Premiul Nobel pentru Literatură: "Sunt mulți oameni în țara mea care, în momentul în care îmi aud numele, din păcate, devin furioși și deranjați. Am supravieţuit, probabil, pentru că există o comunitate internațională unde sunt mereu binevenit, precum aceasta. Scrisul de romane, arta, literatura, totul înseamnă pentru mine o exprimare a sinelui."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Orhan Pamuk, scriitorul turc care a primit premiul Nobel, la Timişoara. Vrea ca Erdogan să piardă alegerile din mai