Antena Meniu Search
x

Pacient mort, dispărut de la Spitalul Floreasca. Familia fusese anunţată de deces şi venise să ia acasă trupul neînsufleţit

O familie care fusese anunţată că ruda internată la Spitalul Floreasca din Bucureşti a murit, a venit să ridice trupul neînsufleţit, însă decedatul nu a putut fi găsit, pentru a fi predat familiei. Se presupune că altă familie a luat acasă trupul neînsufleţit.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 04.01.2021, 16:09

Un pacient care a murit la Floreasca a dispărut din spital - Profimedia Images / Imagini de arhivă

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a descoperi cum a fost posibil ca trupul neînsufleţit al pacientului de la Floreasca să dispară din unitatea medicală. De asemenea, conducerea spitalului a declanşat o anchetă administrativă.

Poliţia Capitalei: "Prin apel 112, o persoană a sesizat faptul că a fost anunţat cu privire la decesul unei rude aflate în spital, dar la momentul în care au sosit pentru a ridica trupul neînsufleţit, reprezentanţii spitalului nu l-au putut elibera. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 1, care au intrat în contact cu familia, dar şi cu reprezentanţi ai unităţii sanitare, care la acest moment au precizat că urmează a fi eliberat trupul, după încheierea unor proceduri medicale".

Administratorul spitalului crede că s-a produs o încurcătură şi a fost predat decedatul altei familii.

Doctorul Bogdan Opriţa, administrator Spitalul Floreasca: "La nivelul unităţii noastre sanitare se efectuează o cercetare administrativă pentru a vedea exact cum s-au petrecut lucrurile pentru că în conformitate cu procedura existentă la nivelul spitalului în momentul în care un pacient decedează el primeşte o brăţară de identificare care se aplică la nivelul încheieturii mâinii şi apoi este pus în doi saci de cadavre. Personalul Serviciului Anatomie-Patologică are obligaţia în momentul în care predă pacientul decedat familiei să verifice dacă datele care există în cartea de identitate cu cele de pe brăţara de identificare, iar familia trebuie să recunoască decedatul. În această situaţie noi am avut în ziua de 31 decembrie două persoane care au decedat şi una dintre familii a identificat cadavrul şi acesta a fost predat firmei de pompe funebre. Acum noi verificăm să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de către familie sau dacă cineva a greşit în momentul când a predat cadavrul firmei de pompe funebre. Pentru că foarte probabil este vorba că cele două cadavre au fost încurcate"

A fost deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Pacient mort, dispărut de la Spitalul Floreasca. Familia fusese anunţată de deces şi venise să ia acasă trupul neînsufleţit