Antena Meniu Search
x

Pacientă din București, infectată cu noul coronavirus, transferată la Craiova din cauza lipsei de locuri de la terapie intensivă

Nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă în Capitală pentru pacienţi cu Covid, astfel că o femeie în stare gravă a fost transferată cu elicopterul la Spitalul de Urgenţă din Craiova pentru a fi internată la ATI. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 24.07.2020, 21:35

Vezi și
  • Ministerul Sănătății promite suplimentarea numărului de paturi de terapie intensivă pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

Pacienta transferată are 76 ani. A ajuns la spital acum două zile, aseară a aflat că e pozitivă. Au ţinut-o izolată la Unitatea de Primiri Urgențe şi au căutat un loc liber într-o secţie ATI din Bucureşti. 

Nu au găsit, așa că au decis să o ducă la Craiova, dar nu a putut fi transportată imediat pentru că elicopterul nu o putea prelua noaptea.

În București sunt 78 de paturi ATI pentru covid, dintre care 18 la Matei Balş, nouă la Victor Babeş, șase la Institutul Marius Nasta, 15 la Spitalul Carol Davila şi 11 la Spitalul Colentina. 

Mai sunt 10 locuri în spitalele pentru copii, patru la Maternitatea Bucur şi cinci la Carol Davila pentru pacienții care au nevoie de dializă. Ministerul Sănătății promite că alte 48 de locuri vor fi disponibile în câteva zile la Spitalul Elias, la Matei Balş şi la Spitalul Judeţean Ilfov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Pacientă din București, infectată cu noul coronavirus, transferată la Craiova din cauza lipsei de locuri de la terapie intensivă