Antena Meniu Search
x

Video Parada de 1 Decembrie. Pregătirile sunt în toi: cu ce va defila Armata pe sub Arcul de Triumf

Au început pregătirile pentru parada de 1 Decembrie. Peste 1.500 de militari români şi din alte ţări NATO vor defila în Piaţa Arcului de Triumf din Capitală.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 27.11.2023, 14:41

Vezi și

Se anunţă o paradă spectaculoasă pentru toţi cei care vor veni pe 1 decembrie la Arcul de Triumf. Armata României este pregătită cu cele mai moderne elemente de tehnică militară: blindate, din cadrul Forţelor Terestre, dar şi avioane şi drone din flota Forţelor Aeriene. Vom vedea sistemele Pirahna, sistemele HIMARS şi Patriot, blindate Humvee, precum şi maşini de luptă ale Infanteriei şi tancuri.

Momentan, nu sunt tancuri Abrams pentru că procedura de achiziţie e în desfăşurare. Până atunci, vom avea în premieră elicopterele BlackHawk care vor zbura pe cerul Capitalei. În total, peste 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne, SRI, STS şi Administraţia Penitenciarelor. Vor participa şi 40 de aeronave la această paradă organizată pe 1 decembrie. De asemenea, 150 de militari străini vor fi prezenţi la paradă.

La ora 11:00 va începe efectiv parada. Accesul se va face ceva mai devreme, în jurul orei 09:00. Cei care nu reuşesc să vină la Arcul de Triumf vor avea ocazia să vadă totul LIVE la Antena 1, într-o ediţie specială a Observator.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Parada de 1 Decembrie. Pregătirile sunt în toi: cu ce va defila Armata pe sub Arcul de Triumf