Antena Meniu Search
x

Video Părintele Visarion Alexa, plasat sub control judiciar, după ce o femeie l-a acuzat că a agresat-o sexual în timpul spovedaniei. Reacţia BOR

Unul dintre cei mai cunoscuţi preoţi din Bucureşti, părintele Visarion Alexa, a fost reţinut, după ce o tânără l-a acuzat de agresiune sexuală. Totul s-ar fi petrecut chiar în biserică, în timpul spovedaniei. Slujitorul Domnului a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 17.09.2022, 19:46

Vezi și

Avocata părintelui a declarat că acesta a avut în sala de judecată o altă variantă conform căreia totul ar fi debutat în jurul lunii aprilie, iar de atunci, în relaţia de duhovnic, ar fi avut câteva discutii aprinse cu respectiva femeie de 37 de ani.

Este varianta părintelui pentru că varianta anchetatorilor este cu totul alta, bazată pe probatoriul examin şi pe declaraţiile femeii, care susţine că părintele ar fi atins-o în zonele intime, în biserică, în timpul spovedaniei. Preotul a fost reţinut în cursul serii trecute. Se aşteaptă o sentinţă în ceea ce priveşte reţinerea pentru următoarele 30 de zile. 

BOR, despre acuzațiile aduse preotului Visarion Alexa: șocant, Arhiepiscopia va face anchetă

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR, a anunțat că vestea privind acuzațiile de agresiune sexuală care i se aduc preotului Visarion Alexa este șocantă. Bănescu a mai spus că Arhiepiscopia Bucureștilor va face o anchetă independentă. ''În legătură cu Știrea referitoare la reținerea de către poliție a preotului Visarion Alexa din București în urmă unor grave acuzații menționate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă'', a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR.

Pe acelaşi subiect

El a adăugat că Arhiepiscopia Bucureștilor va face propria anchetă. ''Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum în sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează. Vă pot spune doar că Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă. Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericești în cadrul Consistoriului bisericesc'', a precizat Bănescu.

Poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual. Polițiștii au demarat de îndată investigațiile, iar bănuitul a fost dus la audieri.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Secției 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infractiunii de agresiune sexuală, a precizat DGPMB.

Preotul Visarion Alexa, reținut într-un dosar de agresiune sexuală, a fost suspendat

Preotul Visarion Alexa, reținut pentru 24 de ore într-un dosar de agresiune sexuală, a fost suspendat și nu mai poate susține slujbe. ''Arhiepiscopia a confirmat ca luni va începe ancheta acestui caz nesfârșit de trist. Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autoritățile abilitate, este suspendarea de la slujirea preoțească'', a anunțat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Secției 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infractiunii de agresiune sexuală, a precizat DGPMB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Părintele Visarion Alexa, plasat sub control judiciar, după ce o femeie l-a acuzat că a agresat-o sexual în timpul spovedaniei. Reacţia BOR