Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Părinţii, de acord cu umilinţele la care copiii lor au fost supuşi de profesorii ansamblului din Jegălia. "O mică pedeapsă"

Imagini scandaloase la Slatina. Zeci de elevi dintr-un ansamblu folcloric au fost obligaţi să stea în genunchi pe asfaltul încins, pentru a-şi cere iertare profesorilor care îi însoţeau în excursie. Aceştia spun că i-au pedepsit în glumă pentru că au făcut gălăgie şi au produs stricăciuni la locul de cazare, în seara de dinaintea concursului. Poliţia şi Protecţia Copilului fac acum o anchetă.

de Denisa Dicu

la 16.07.2024 , 19:19

Sunt scene revoltătoare, filmate în Slatina, înaintea unui festival de muzică populară. În imagini sunt copiii din ansamblul Fanfarei Răsăritul Jegălia din Călăraşi. Cei mai mici dintre ei sunt în clasa a doua. Au fost puşi să stea în genunchi şi să-şi ceară iertare dascălilor care îi însoţeau în deplasare.

"Dacă se mai întâmplă vreodată, vă ţin ore în şir!", se aude un profesor.

Ansamblul este sponsorizat de primăria din Jegălia. Autorităţile locale spun că totul ar fi fost o mustrare în glumă pentru ce făcuseră copiii cu o seară înainte la un cămin studenţesc la care au fost cazaţi.

Vezi și

Imagini scandaloase la Slatina

Pe acelaşi subiect

"Au deranjat ceilalți participanți la concurs, ceva distrugeri pe acolo, gălăgie. Totul a fost tratat ca o glumă, mai ales că toţi copiii râdeau", spune viceprimarul din Jegălia.

"Niciunul dintre copii nu părea afectat. Nu e o metodă ok. Dar asta e. Nu a fost la nervi, nu au fost loviţi copiii. De faţă erau şi părinţii. Nu a fost o pedeapsă", spune un profesor. 

Martori la scene au fost şi câţiva părinţi ai elevilor. Şi ei privesc totul cu aceeaşi înţelegere.

"A fost ca o mică pedeapsă. Să îi tragă de urechi pentru că nu s-au înţeles cu ei. Au făcut mare tărăboi, gălăgie infernală, plimbat din cameră în cameră. Fetele mai mari au adus băieţi mai mari. Au stricat o clanţă, o uşă.", a spus mama unuia dintre copii.

După ce imaginile au fost distribuite pe reţele de socializare, mai mulţi părinţi și-au exprimat însă indignarea.

Mai mulţi părinţi și-au exprimat indignarea

Indiferent de ce au făcut, este ilegal ceea ce fac, este inuman, iar umilința asta nu ar trebui să rămână neplătită, a spus o mamă. Altcineva a completat: Copiii trebuie protejați, nu umiliți. Protecţia copilului s-a sesizat din oficiu.

Asistenţii sociali s-au întâlnit la primărie cu o parte din părinţii copiilor care au participat la concursul din Slatina. Momentan, niciunul dintre ei nu a depus vreo plângere pentru umilinţa îndurată de adolescenţi. Ar fi doar o glumă nevinovată, au motivat ei. Cu toate astea, zilele următoare, cei de la Protecţia Copilului au stabilit o nouă întrevedere ca să lămurească lucrurile.

Poliţia face şi ea anchetă. 

Denisa Dicu Like

Pasiune, adrenalină, curiozitate și dorința de a afla poveștile oamenilor. Sunt doar câteva dintre lucrurile care mă îndeamnă să fac jurnalism cu atât de mult drag.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Părinţii, de acord cu umilinţele la care copiii lor au fost supuşi de profesorii ansamblului din Jegălia. "O mică pedeapsă"