Antena Meniu Search
x

Video Pârtiile pe care se schiază chiar şi primăvara. Cât costă o noapte de cazare într-un hotel de 4 stele din Azuga

Chiar dacă a venit primăvara, cei care mai vor să schieze au unde să meargă, deşi condiţiile nu mai sunt ideale. Două dintre pârtiile de la Azuga sunt încă deschise şi au fost astăzi pline de turişti. Administratorii domeniului schiabil lucrează în fiecare seară să întreţină stratul de zăpadă, însă temperaturile ridicate le dau serios de furcă.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 02.03.2024, 20:12

Vezi și

Cu schiuri sau cu placa, iubitorii sporturilor de iarnă se bucură din plin de pârtiile din Azuga. Aici, deşi temperaturile au urcat şi peste 6 grade, încă se schiază în condiţii acceptabile. Sorica este una dintre cele două pârtii pe care încă se schiază la Azuga. Are 2.100 de metri lungime, este o pârtie de dificultate medie şi este deservită, în principal, de liniile de telescaun construite chiar pe marginea ei.

Cât costă o noapte de cazare într-un hotel de 4 stele din Azuga

Administratorii domeniului schiabil se ocupă în fiecarea seară de împrospătarea şi întreţinerea stratului de zăpăda. Chiar şi aşa, pe marginea pârtie se vede deja pământul. Pe lângă Sorica, la Azuga se poate schia şi pe pârtia de începători. Instructorii de schi recomandă doritorilor să vină la cursuri de dimineaţă. "Am văzut că o să se mai răcească un pic şi suntem convinşi că încă o să se mai schieze câteva weekenduri bune", a declarat Dominic Marcu, instructor de schi.

Chiar dacă în această iarnă nu s-a schiat cât şi-ar fi dorit turiştii, sezonul a fost unul foarte bun, cel puţin pentru hotelieri care oferă şi alte facilităţi. "La hotel au multe moduri de recreere, piscina foarte mare, noi organizăm zilnic activităţi, avem calendare pentru tot sezonoul. Petreceri în piscina cu spumă, focuri de tabără în weekend, activităţi pentru copii", a declarat Romeo Almăşan, managerul unui hotel de 4 stele. O noapte de cazare aici costă 600 de lei pentru două persoane, iar gradul de ocupare în acest sezon a fost de 90%.

Pe lângă Azuga, în prezent se mai schiază în zonele superioare din Sinaia şi din Masivul Postăvarul. În Poiana Braşov sunt încă deschise şi pârtiile pentru începători Bradul şi Stadion. Anul trecut a fost cel mai prost sezon de schi din ultimii 10 ani. Cele mai multe domenii schiabile s-au deschis abia în ianuarie şi s-au închis la mijlocul lunii martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Pârtiile pe care se schiază chiar şi primăvara. Cât costă o noapte de cazare într-un hotel de 4 stele din Azuga