Antena Meniu Search
x

Video Pățania unui șofer care a dat 2.000 de lei pe locul de parcare din București. A luat amendă nevinovat, iar acum noul abonament e 500 de lei

Preţul pentru parcările publice scade de la anul, si tariful pe oră va fi unic în orice zonă a Capitalei. Iar riveranii vor avea posibilitatea din primăvară să plătească abonamente şi de 4 ori mai ieftine pentru un loc de parcare lângă casă. Veşti şi mai bune sunt pentru cei cu maşini hibrid sau full electric. Pentru ei parcarea va fi gratuită. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 22.12.2022, 20:14

Vezi și

Cele trei zone de tarifare din oraş nu vor mai exista, iar taxa va fi unică, de 5 lei pe oră, în toate parcările marcate cu albastru. 

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: În zona 2, asa cum era cunoscută ea, nu a existat niciun loc de parcare amenajat si avizat in acesti ani. Deci, zona doi nu exista. 

Șoferii vor putea plăti şi abonamente de 500 de lei pe lună

În plus, şoferii vor putea plăti şi abonamente: 30 de lei pe zi şi 500 de lei pe lună. Cei mai avantajaţi sunt riveranii. 

Pe acelaşi subiect

Andreea Milea, reporter Observator: Şoferii care au în apropierea caselor parcări publice ale municipalităţii vor putea plăti abonamente de anul viitor. Pentru riverani, abonamentul pe lună va costa 50 de lei iar pentru un an intreg, 500 de lei. 

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: Ne aliniem tarifele de parcaj de reşedinţă, dar e foarte important să spunem, fără rezervare, cu tarifele pe care le practică primăriile de sector.

Dezavantajaţi sunt cei care au plătit deja tariful vechi, pentru la anul. Eduard este unul dintre ei. A dat 2.000 de lei pentru un an întreg. Chiar şi aşa, a fost la un pas de amendă. 

Eduard Scânteianu, şofer: Probabil, ei nu au avut o evidenţă a locurilor vândute şi m-am trezit luna trecută cu o amendă în parbriz că nu am plătit parcarea, eu avand contract. A trebuit să demonstrez, să sun, să dovedesc. 

Alţii n-au mai prins niciun loc liber. Chiar dacă tarifele s-au ieftinit, sacţiunile rămân aceleaşi.  

Angajat parking: Plata se face anticipat 05.58 şi estimaţi cât doriţi să parcaţi. Care nu plăteşte, îi penalizează cu suprataxă. 200 de lei. 

Iar cei care parchează ilegal se pot trezi şi cu maşina ridicată. 

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: Abilităm şi compania de parking să ridice maşini acolo unde există cazuri flagrante. 

18.000 de locuri publice de parcare sunt acum în Bucureşti, însă municipalitatea promite 85.000 în total. Anul viitor, Primăria Capitalei vrea să ajungă la 30.000 de locuri, iar în doi ani - la 60.000 de locuri publice de parcare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Pățania unui șofer care a dat 2.000 de lei pe locul de parcare din București. A luat amendă nevinovat, iar acum noul abonament e 500 de lei