Antena Meniu Search
x

Parcare gratuită în București, pentru anumite tipuri de mașini. Cine ar putea beneficia de gratuitate

Șoferii care dețin mașini electrice şi hibride, înregistrate în Bucureşti, vor putea utiliza în continuare gratuit parcările publice de utilitate generală, conform unui proiect iniţiat de viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, care va fi supus votului în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei.

de Redactia Observator

la 19.12.2022, 09:04

Mașinile care pot parca gratis în București. Ce obligații au șoferii pentru a beneficia de gratuitate - Observator

Pentru a beneficia de gratuitate, posesorii au obligaţia de a înregistra autoturismul în Registrul informatic al autoturismelor electrice şi hibride, ţinut de operatorul serviciului public de administrare a parcajelor. Înregistrarea se realizează în baza cererii formulate de către posesorii autoturismelor. Identificarea autoturismelor care beneficiază de gratuitate se va efectua de către operatorul serviciului public, la momentul verificării autoturismelor parcate şi pe baza înregistrărilor efectuate în sistemul electronic. Excepţie vor reprezenta autoturismele electrice şi hibride: utilizate pentru activităţile de transport alternativ intermediate prin platforme digitale, cele utilizate în baza unui sistem de partajare a autoturismelor intermediat prin platforme digitale, precum şi cele care, prin colantare, dispozitive audio-video, afişează mesaje publicitare.

Toate acestea vor avea obligaţia de a achita tariful de parcare.

Lista parcărilor publice de utilitate generală din București

Gratuitate pentru parcarea maşinilor electrice şi hibrid

Pe acelaşi subiect

În referatul de aprobare se arată că autoturismele electrice presupun costuri mai mari faţă de cele convenţionale, în contextul creşterii preţului la electricitate. "Parcarea gratuită şi scutirile de taxe şi impozite încurajează achiziţionarea autoturismelor electrice şi hibride. Credem că, în acest moment, având în vedere tranziţia către autoturismele electrice, cele hibride reprezintă un pas semnificativ care încă trebuie încurajat", menționează referatul de aprobare, potrivit Agerpres

De asemenea, în document se mai arată că Bucureştiul face "paşi importanţi" în extinderea infrastructurii de încărcare, iar recent Primăria Capitalei a depus o cerere de finanţare pentru 166 de staţii electrice. Conform unui proiect supus dezbaterii în luna octombrie, pe site-ul Primăriei Generale, doar maşinile electrice urmau să beneficieze de gratuitate la parcare.

Însă, pe 22 noiembrie, în urma unei consultări publice, viceprimarul Bujduveanu anunţa că a decis să menţină gratuitatea şi pentru maşinile hibrid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Auto » Parcare gratuită în București, pentru anumite tipuri de mașini. Cine ar putea beneficia de gratuitate