Antena Meniu Search
x

Patriarhul Daniel: Să nu oprim rugăciunea, chiar dacă se întrerupe curentul electric

Patriarhul Daniel le-a spus, vineri, oficialilor Guvernului veniţi la Catedrala Patriarhală cu prilejul aniversării a 15 ani de la întronizare, că rugăciunea nu trebuie întreruptă, chiar dacă se întrerupe curentul electric, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 30.09.2022, 14:08

Patriarhul Daniel: Să nu oprim rugăciunea, chiar dacă se întrerupe curentul electric
Patriarhul Daniel: Să nu oprim rugăciunea, chiar dacă se întrerupe curentul electric - basilica.ro

"Am făcut o glumă la o carte pe care am publicat-o mai recent (...). Am făcut literele mari, la tipar, ca, în cazul în care se întrerupe curentul, să poată fi citită slujba şi la lumânare. Deci este necesar să nu întrerupem rugăciunea, chiar dacă se întrerupe curentul electric", a spus PF Daniel.

Patriarhul a salutat "bunele intenţii" ale autorităţilor în condiţiile perioadei "dificile" din punct de vedere al preţurilor la energie.

"Ne bucurăm că am primit adesea ajutor din partea autorităţilor centrale. Sigur, noi spunem că totdeauna este loc de mai bine, însă aceasta depinde mult şi de Parlament şi de domnii miniştri. Ne bucurăm că sunt aici prezenţi reprezentaţi şi Parlamentului, reprezentaţi şi Guvernul, mai mulţi miniştrii. Şi, desigur, sunt bune intenţiile, mai ales că traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere al preţurilor la energie", a adăugat Patriarhul Daniel.

BOR aniversează 15 ani de la întronizarea patriarhului Daniel

Biserica Ortodoxă Română (BOR) aniversează, vineri, 15 ani de la întronizarea ca Patriarh a Preafericitului Daniel, prilej cu care de la ora 9,00, a fost săvârşită Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală, după care a fost oficiat un Te Deum.

La eveniment au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, miniştrii Apărării, de Interne şi al Muncii şi Solidarităţii Sociale, Vasile Dîncu, Lucian Bode şi Marius Budăi, consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, directorul Bibliotecii Academiei Române, Nicolae Noica, Arhiepiscopul Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, Muftiul cultului musulman din România, Muurat Iusuf ş.a. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Patriarhul Daniel: Să nu oprim rugăciunea, chiar dacă se întrerupe curentul electric