Antena Meniu Search
x

Patru răniți în explozia de la stația GPL din Crevedia pleacă în Belgia și Italia pentru îngrijiri medicale. Ciolacu: "Totul va fi transparent"

Explozie la stația GPL din Crevedia. Doi pompieri răniți în explozia de la Crevedia, județul Dâmbovița, vor fi duși, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la spitalul militar din Bruxelles. Aceștia fuseseră intubați la Spitalul Floreasca. Alte două persoane vor fi transferate în Italia. Primele informații arată că sunt peste 40 de victime, iar una dintre ele a decedat. Deflagrația a afectat și câteva case din apropierea stației GPL (gaz petrolier lichefiat). Având în vedere numărul mare de persoane rănite a fost activat Planul Roșu de Intervenție. O a doua explozie puternică, în care au fost răniți grav cel puțin 26 de pompieri, s-a produs în jurul orei 21:00, la nici două ore de la deflagrația inițială. 

de Redactia Observator

la 26.08.2023, 23:55

Explozie la stația GPL din Crevedia
Explozie la stația GPL din Crevedia

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că pe parcursul nopții patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia. Este vorba despre persoane rănite în urma exploziei de la Crevedia. Declarațiile au fost făcute la ieșirea din sediul MAI acolo unde premierul a participat la o ședință a celulei de criză.

„A fost activat sistemul european de protecție civilă... mai mult ca sigur, în noaptea asta patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia... vă ținem la curent, totul va fi transparent”, a declarat Marcel Ciolacu. Prim-ministrul a mai spus că decizia privind alte transferuri în străinătate vor fi luate ulterior, în funcție de evoluția stării de sănătate a celor răniți. „Trebuie să fie stabilizați ca să fie transferați”, a precizat Ciolacu.

Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Sănătății, situația victimelor este următoare: Spitalul Bagdasar - 11 pacienți (3 intubați), Universitar - 4 pacienți, Spitalul de Arși - 4 pacienți (un intubat), Spitalul Floreasca - 27 de pacienți (4 intubați), potrivit Ministerului Sănătății. MAI va activa o linie verde. Se pot folosi numerele 021/206.93.97 sau 021/206.93.98 de către rudele celor afectați de explozii pentru a afla informații despre victime.

Un mort şi peste 40 de răniți în explozia din Crevedia

Pe acelaşi subiect

O explozie puternică a avut loc sâmbătă seara la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Potrivit unui prim bilanţ oficial, provizoriu, transmis de Ministerul Sănătăţii, cel puţin o persoană a decedat, iar alte şapte au fost rănite.

"Explozia care a avut loc astăzi la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, a produs rănirea mai multor persoane. Au intervenit echipaje ale Serviciilor de Ambulanță București Ilfov și Dâmbovița și SMURD, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar și Bagdasar Arseni. Din informațiile pe care le avem până în prezent, s-au înregistrat 7 răniți (4 dintre aceștia sunt intubați) și un deces. Cifrele sunt provizorii și le vom actualiza pe măsură ce apar noi informații", a transmis Ministerul Sănătăţii.

Prima explozie de la stația GPL din Crevedia. Momentul, filmat de martori

Explozie puternică la o staţie GPL din Crevedia, în urma căreia s-a activat Planul Roşu şi a fost trimis un mesaj Ro-Alert. Se intervine la faţa locului, sâmbătă seară, iar un prim bilanţ oficial, transmis de Ministerul Sănătăţii, anunţa cel puţin un deces şi şapte răniţi, dintre care patru sunt intubaţi. La scurt timp după deflagraţie a avut loc o a doua explozie, în urma căreia au fost răniţi 26 de pompieri.

Martorii au filmat explozia şi au postat imagini înfiorătoare de la faţa locului. Unda de șoc s-a simțit de la sute de metri distanță. Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

ISU Dâmbovița a transmis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert după explozia de la stația GPL din Crevedia. "Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert. La fața locului a fost alocată și autospeciala transport roboți. Totodată, pentru protecția populației s-a luat măsura preventivă de evacuare pe o rază de 300 de metri", transmite ISU Dâmbovița.

A doua explozie uriașă de la Crevedia, filmată de reporterii Observator

A doua explozie de la stația GPL din Crevedia a fost imortalizată de reporterii Observator sosiți la fața locului. Într-o fracțiune de secundă, cerul s-a luminat, iar zona a fost zguduită de o undă de șoc. În urma deflagrației 26 de pompieri au fost răniți. Mai mulți jurnaliști au suferit, de asemenea, răni.

Zeci de pompieri au fost la un pas de moarte la Crevedia. La nici două ore de la prima explozie, o altă deflagrație monstruoasă a zguduit localitatea. O minge de foc a luminat cerul, urmată de un zgomot asurzitor și o undă de șoc. Cameramanii Observator au surprins explozia în timp ce filmau intervenția pompierilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Patru răniți în explozia de la stația GPL din Crevedia pleacă în Belgia și Italia pentru îngrijiri medicale. Ciolacu: "Totul va fi transparent"