Antena Meniu Search
x

Video Patru tineri, între care unii cu pantaloni scurți, recuperați de salvamontiști din Masivul Parâng: "Au avut o șansă foarte mare"

Patru tineri care s-au rătăcit în Masivul Parâng, fără a fi echipaţi corespunzător - unii în pantaloni scurţi, deşi în zonă este zăpadă - au fost recuperaţi de salvamontiştii hunedoreni, ei fiind găsiţi în uşoară hipotermie şi epuizaţi. Salvamontiştii recomandă alegerea unor trasee corespunzătoare pregătirii fiecăruia şi echiparea corespunzătoare.

de Redactia Observator

la 03.05.2024, 16:58

tineri Masivul Parâng
Patru tineri, între care unii cu pantaloni scurți, recuperați de salvamontiști din Masivul Parâng: "Au avut o șansă foarte mare" - Facebook / Salvamont Hunedoara

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Hunedoara, salvamontiştii din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara şi Serviciului Salvamont Petroşani au fost solicitaţi, în noaptea de joi spre vineri, pentru recuperarea a patru tineri, rătăciţi, plecaţi pe un traseu spre lacul Mija din Masivul Parâng.

"Tinerii au avut o şansă foarte mare, având semnal la telefon într-o zonă foarte sălbatică şi foarte accidentată, au sunat la Salvamont şi au dat locaţia. Au fost îndrumaţi telefonic spre poteca care duce spre creastă şi, în acelaşi timp, un echipaj a plecat spre ei. Tinerii nu erau echipaţi corespunzător, uşor hipotermici şi epuizaţi, urcând pe un traseu cu 1.000 m diferenţă de nivel", au arătat aceştia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tinerii au fost găsiţi în zona de creastă şi însoţiţi la Baza Salvamont Parâng, neavând afecţiuni medicale, ci doar o uşoară hipotermie.

Salvamontiştii atrag atenţia că, în această perioadă, stratul de zăpadă este încă destul de mare, la 2.000 de metri altitudine, fiind recomandat echipament de iarnă şi abordarea unor trasee corespunzătoare cu pregătirea fizică şi tehnică a fiecăruia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Patru tineri, între care unii cu pantaloni scurți, recuperați de salvamontiști din Masivul Parâng: "Au avut o șansă foarte mare"