Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pelerinaj cu sute de mii de oameni la Șumuleu Ciuc, după ce Papa a lăsat un trandafir de aur

La fix o săptămână de la vizita istorică a Papei Francisc, 200 de mii de credincioşi au însufleţit din nou dealurile de la Şumuleu Ciuc, cu ocazia celui mai mare pelerinaj catolic din Europa.

de Redactia Observator

la 09.06.2019 , 00:48

La fix o săptămână de la vizita istorică a Papei Francisc, 200 de mii de credincioşi au însufleţit din nou dealurile de la Şumuleu Ciuc, cu ocazia celui mai mare pelerinaj catolic din Europa. Pelerinii au bătut recordurile ultimilor ani. Şi nu întâmplător. Au venit special să calce pe urmele Suveranului Pontif şi să atingă tradafirul de aur pe care Papa l-a lăsat în Altarul de acolo.

Dealul Sfânt de la Şumuleu Ciuc a răsunat din nou de rugăciunile celor peste 200 de mii de credincioşi care s-au adunat la Sanctuarul Marian. Oameni din toate colţurile lumii au venit la slujba de Rusaliile Catolice. O imagine care emoţiona întreaga ţară şi acum o săptămână, când, în acelaşi loc, 85 de mii de pelerini îl întâlneau pe Papa Francisc, cel mai iubit lider spiritual al lumii.

Suveranul Pontif a oficiat atunci slujba şi a oferit unul dintre cele mai vechi şi mai nobile daruri - un trandafir din aur- simbolul învierii lui Iisus Hristos, pentru care pelerinii au stat, astăzi, la coadă, doar ca să-l atingă.

Vezi și

În fruntea pelerinilor care au mers aproape 5 kilometri până la Altarul Marian, s-au aflat zeci de elevi ai Liceului Romano-Catolic din Miercurea Ciuc. Ei au purtat Drapelul Sfânt al Şumuleului, „Laborum", care cântăreşte 25 de kilograme.

Pelerinajul catolic - cel mai mare din toată Europa - are o istorie de 450 de ani, de când principele Transilvaniei din aceea perioadă a încercat să le impună religia unitariană credincioşilor romano-catolici. Oamenii spun că doar cu ajutorul statuii făcătoare de minuni a Fecioarei Maria au reuşit să-şi păstreze credinţa. De atunci, în fiecare an, în sâmbăta Rusaliilor, catolicii din întreaga lume vin la Şumuleu. Rusaliile sunt considerate în tradiţia creştină ziua intemeierii Bisericii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Pelerinaj cu sute de mii de oameni la Șumuleu Ciuc, după ce Papa a lăsat un trandafir de aur