Antena Meniu Search
x

Percheziții de amploare în Brașov, Iași şi Neamț. Sunt vizați medici care ar fi primit mită pentru operaţii, cu încălcarea procedurilor

IGPR anunţă că vineri dimineaţă au loc 24 de percheziţii în Braşov, Iaşi şi Neamţ, într-un dosar de abuz în serviciu, luare şi dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înşelăciune. Sunt vizaţi medici care ar fi făcut operaţii cu încălcarea procedurilor de lucru, afectând sau punând în pericol sănătatea pacienţilor. De asemenea, au fost constatate încălcări ale prevederilor legale în domeniul construcţiilor, cu privire la un imobil situat într-o zonă încadrată ca arie protejată, afirmă anchetatorii. Nouă persoane vor fi duse la audieri şi vor fi audiaţi mai mulţi martori.

de Redactia Observator

la 17.02.2023, 10:25

medic cu bani în mână
Percheziții de amploare în Brașov, Iași şi Neamț, Sunt vizați medici care ar fi primit mită pentru operaţii, cu încălcarea procedurilor - Shutterstock (imagine ilustrativă)

”La această oră, în vederea completării materialului probator într-o cauză complexă, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, poliţişti din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţia de Investigaţii Criminale, I.P.J. Braşov, I.P.J. Iaşi, I.P.J. Neamţ şi I.P.J. Suceava, pun în aplicare 24 de mandate de percheziţie domiciliară (17 – D.I.C. şi 7 – D.I.C.E.). Activităţile se desfăşoară în judeţele Braşov (3), Iaşi (20) şi Neamţ (1), la sediile sociale ale unor firme (3), la domiciliile persoanelor fizice (9) presupus a fi implicate în activitatea infracţională sau la imobile deţinute de acestea (5). De asemenea, vor fi efectuate percheziţii domiciliare la sediul unei primării comunale (1), a unor unităţi medicale - spitale (5) şi la un O.N.G. (1)”, transmite IGPR.

Totodată, vor fi făcute 8 controale economice la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi se vor pune în aplicare 4 ordonanţe prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracţională.

Medici bănuiți că au luat mită și au făcut falsuri

Din cercetări a rezultat suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni de dare de mită, luare de mită şi falsuri, săvârşite de cadre medicale sau persoane din anturajul acestora, precum şi indicii cu privire la faptul că aceste cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenţii chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru şi a indicaţiilor de utilizare a dispozitivelor medicale cardiace (stimulatoare cardiace şi defibrilatoare), care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea ori viaţa unor persoane, pacienţi ai acestora.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, au fost constatate încălcări ale prevederilor legale în domeniul construcţiilor, cu privire la un imobil situat într-o zonă încadrată ca arie protejată.

”După efectuarea percheziţiilor domiciliare, echipele constituite împreună cu organele de control din cadrul A.N.A.F. – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală-Direcţia regională antifraudă fiscală Suceava vor efectua controale specifice, în vederea luării măsurilor legale cu privire la operaţiunile derulate de societăţile comerciale vizate, în domeniul producerii şi distribuţiei de echipamente şi dispozitive medicale”, precizează IGPR.

De asemenea, vor fi puse în executare 9 mandate de aducere ale persoanelor cercetate în cauză şi vor fi citaţi mai mulţi martori, în vederea audierii, activităţile urmând a fi desfăşurate la sediul I.P.J. Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Evenimente » Percheziții de amploare în Brașov, Iași şi Neamț. Sunt vizați medici care ar fi primit mită pentru operaţii, cu încălcarea procedurilor