Antena Meniu Search
x

Percheziţii de amploare la traficanţii de migranţi. Cum acţionau membrii reţelei pentru a racola victimele

O întreagă reţea de traficanţi de migranţi a fost destructurată în această dimineaţă. Procurorii DIICOT au făcut zeci de percheziţii în cinci judeţe. Membrii reţelei racolau străinii şi îi cazau în oraşe din apropierea frontierelor până când puneau la cale trecerea ilegală. 

de Adrian Obreja

la 22.01.2024, 13:37

Vezi și

Migranţii traficaţi ilegal proveneau din ţări precum Bangladesh, Siria, Afganistan, Nepal, Egipt şi erau racolaţi din Bucureşti şi din Timişoara. Erau urmărite personele care aveau viză de şedere şi permis de muncă, apoi erau racolate şi transportate în Oradea, Arad sau Timişoara, ca să fie cât mai aproape de frontiera de stat. 

În etapa următoare era organizat transportul ilegal către ţările din vestul Europei. Procurorii DIICOT aveau informaţii despre această grupare încă de la începutul anului trecut, iar de când a fost monitorizată gruparea au fost descoperite mai multe transporturi ilegale de migranţi. Vorbim despre suspecţi atât români cât şi cetăţeni străini. 

Mai mulţi poliţişti au organizat 35 de percheziţii în judeţele Bihor, Dolj, Brăila şi Vrancea, de unde au ridicat 43 de suspecţi care vor fi audiaţi în cursul acestei zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Percheziţii de amploare la traficanţii de migranţi. Cum acţionau membrii reţelei pentru a racola victimele