Antena Meniu Search
x

Video Percheziţii în Bucureşti şi alte trei judeţe, la peste 20 de persoane suspectate de implicarea în protestele violente din zona Piața Unirii

Peste 20 de persoane suspectate de implicare în incidentele violente din noaptea de luni spre marţi, din zona Piața Unirii, de la finalul protestelor, au fost ridicate. Acestea au fost duse la audieri în urmă unor percheziţii care au avut loc în Bucureşti, dar şi în judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 03.04.2021, 09:21

Vezi și
  • Mai multe persoane suspectate de implicarea în incidentele violente din zona Piața Unirii au fost duse la audieri
  • Percheziţiile au avut loc în Bucureşti, dar şi în judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov

În această dimineață, polițiști din cadrul Poliției Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară, în București și județele Giurgiu, Prahova și Ilfov și mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracțiunile săvârșite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piața Unirii.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și vor fi conduse la audieri 22 de persoane. Au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice. 

Acțiunea a beneficiat  de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de al Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Proteste violente în Capitală. Mai multe persoane agresive au fost reţinute

În nopatea de luni spre marţi, la finalul protestului faţă de măsurile luate pentru combaterea pandemiei, un grup de manifestanţi a pornit din Piaţa Victoriei către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresaţi jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost reţinute.

Poliţia Capitalei a anunţat după incidente că a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi portul ilegal de obiecte periculoase, respectiv cuţit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Percheziţii în Bucureşti şi alte trei judeţe, la peste 20 de persoane suspectate de implicarea în protestele violente din zona Piața Unirii