Antena Meniu Search
x

Video Percheziţii la medici din Buzău, acuzaţi că primeau mită bani, găini sau carne de vițel, pentru avize de invaliditate

Au fost percheziții marţi la trei cabinete medicale de expertiză a muncii din Buzău. Trei medici, alături de asistentele lor, sunt suspectați că ar fi primit mită și alte foloase materiale în schimbul eliberării unor certificate de handicap sau incapacitate de muncă. Anchetatorii au descins marţi în policlinica în care medicii își desfășoară activitatea și au ridicat de acolo mai multe documente.

de Redactia Observator

la 31.01.2024, 08:45

Vezi și

Totul a ieşit la iveală după ce mai multe persoane care au reclamat ca li s-ar fi cerut sume de bani în schimbul obținerii unor certificate care să ateste ca au capacitate de muncă diminuată sau nu pot munci. Anchetatorii au descins în cabinetele celor trei medici de expertiza muncii din policlinica din Buzău, de unde au ridicat înscrisuri, documente și bunuri materiale.

Bani şi găini pentru avize de invaliditate

Unul dintre medicii suspectați de corupție este și președintele comisiei pentru încadrarea în grad de handicap, subordonata DGASPC Buzău. Şi asupra celorlalte două doctorițe planează aceleași suspiciuni. 

Persoanele suspecte au fost conduse la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. Cei trei medici au contracte cu Casa Județeană de Pensii Buzău. "Se ocupă cu expertizarea capacităţii de muncă sarcina legală fiind emiterea decizilor medicale asupra capacităţii de muncă în urma constatării apariţiei unei afecţiuni invalidante a capacităţii de muncă", a declarat Ionuț Constantin, purtător de cuvânt Casa Județeană de Pensii Buzău.

Potrivit unor surse din anchetă, cadrele medicale din comisiile de expertiză ar fi primit drept mită sume de bani, găini de curte sau chiar carne de vițel, pentru a elibera avizele pentru obținerea pensiei de invaliditate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Percheziţii la medici din Buzău, acuzaţi că primeau mită bani, găini sau carne de vițel, pentru avize de invaliditate