Antena Meniu Search
x

Ofiţerii anticorupţie au descins la sediul RAR din Mureş. Au cerut actele maşinilor, la control

Au fost cozi uriaşe şi nervi întinşi la maximum, în faţa sediului RAR din Mureş. Zeci de şoferi au fost martorii unor percheziţii surpriză.

Vezi și

Au fost cozi uriaşe şi nervi întinşi la maximum, în faţa sediului RAR din Mureş. Zeci de şoferi au fost martorii unor percheziţii surpriză ale ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţiei.

Ore în şir, maşinile poliţiei au fost singurele care au intrat şi au ieşit din sediul Registrului Auto Român Mureş. Ofiţerii DGA au descins încă de la ora 6 dimineaţa, iar şoferii programaţi pentru inspecţie au fost nevoiţi să aştepte până la terminarea percheziţiilor.

Procurorii spun că angajaţii RAR ar fi omologat preferenţial anumite autoturisme şi ar fi eliberat cărţile de identitate în regim de urgenţă. Suma percepută pentru astfel de servicii ar fi fost de 200 de euro, spun surse din anchetă. În timpul percheziţiilor, un şofer care avea programare s-a trezit cu toate actele confiscate de poliţişti.

Surse din anchetă spun că reţeaua ar fi fost coordonată de un bărbat din Mureş. Iar samsarii de maşini s-ar fi numărat printre clienţii fideli. 

Agentul a eliberat unor persoane din anturajul său documente de identitate, în schimbul unor foloase materiale, fără programare, în regim de urgenţă şi fără a achitarea taxelor aferente eliberării în regim de urgenţă.

În dosarul cu ramificaţii în opt judeţe, dar şi în Bucureşti, au fost făcute în total 68 de percheziţii. Sunt cercetate infracţiuni de corupţie cu implicarea unor funcţionari publici şi a altor persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Ofiţerii anticorupţie au descins la sediul RAR din Mureş. Au cerut actele maşinilor, la control