Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Accidentul din Sălaj, soldat cu patru morți, scoate la iveală pericolul la care se expun șoferii care au mașini cu volanul pe dreapta

Filmul accidentului petrecut ieri în Sălaj, în care patru oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi patru sunt în stare gravă, după o depăşire neregulamentară, este acum complet. Şoferul maşinii cu volanul pe partea dreapta nu s-a asigurat. Majoritatea accidentelor rutiere produse în prima jumătate a anului şi în care au fost implicate vehicule cu volan pe partea dreaptă au fost tocmai din vina şoferilor.

de Alex Prunean

la 10.07.2020 , 22:46

  • Șoferii care au mașini cu volanul pe dreapta au provocat 24 de accidente în acest an.

Ultimele imagini în care îl vedem în viaţă pe unul dintre pasagerii maşinii cu volanul pe dreapta au fost surprinse de camera de supraveghere a unei benzinării. Cei cinci tineri din Zăuan veneau de la o petrecere. Aproape de miezul nopţii, au pornit cu maşina către benzinăria de la ieşirea din localitatea Ip pentru a-şi cumpăra ţigări. 

La 12 şi 6 minute, maşina părăseşte benzinăria spre direcţia Zăuan. Patru minute mai tarziu, vehiculul trece prin centrul localităţii Ip, unde pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă că farul din partea stângă nu funcţionează. 

Accidentul s-a produs la 20 de minute după miezul nopţii. Vehiculul cu volanul pe dreapta intră într-o depășire neregulamentară a unui alt autoturism și izbeşte din faţă o mașină care circula pe direcția Zăuan - Ip. 

Vezi și

Atunci când un șofer conduce o mașină cu volan pe partea dreaptă și se angajează într-o depășire, pentru a avea suficientă vizibilitate, trebuie să intre cu mașina aprope trei sferturi pe sensul opus de mers. Dacă mai este și noapte, iar farul din stânga nu funcționează, șoferul care vine din contrasens nu are nicio șansă să îl vadă la timp pentru că farul funcțional este mascat/ascuns/acoperit de mașina pe care o depășește.

Din 25 de accidente rutiere produse în prima jumătate a anului şi în care au fost implicate autoturisme cu volan pe partea dreaptă, 24 au fost din vina conducătorilor acestor vehicule, potrivit Poliţiei. Anul trecut, din 90 de accidente, 77 au fost imputabile şoferilor. 

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Accidentul din Sălaj, soldat cu patru morți, scoate la iveală pericolul la care se expun șoferii care au mașini cu volanul pe dreapta