Antena Meniu Search
x

Pericol de explozie în Vâlcea. O maşină a avariat o conductă de gaze, mai mulți localnici au fost evacuați

O maşină a avariat o conductă de gaz în localitatea vâlceană Valea Cheii. Se înregistrează scurgeri importante de gaz, iar pompierii evacuează persoanele din şapte locuinţe învecinate.

de Redactia Observator

la 25.05.2024 , 11:40

O maşină a avariat o conductă de gaz în Vâlcea. Se înregistrează scurgeri importante. Mai mulți localnici, evacuați
O maşină a avariat o conductă de gaz în Vâlcea. Se înregistrează scurgeri importante. Mai mulți localnici, evacuați - Shutterstock

"Pompierii militari vâlceni au fost solicitaţi, cu puţin timp în urmă, pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, ca urmare a unui accident rutier care a avariat o conductă de gaze, în localitatea Valea Cheii. La locul evenimentului s-au deplasat de urgenţă forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială CBRN şi o ambulanţă SMURD", a transmis, sâmbătă, ISU Vâlcea.

Sunt pierderi însemnate de gaze din conducta avariată

Sursa citată a precizat că forţele ISU ajunse la faţa locului au constatat că sunt pierderi însemnate de gaze din conducta avariată.

Articolul continuă după reclamă

"A fost anunţat de urgenţă Distrigaz. Echipajele operative au balizat zona şi au realizat un perimetru de siguranţă, urmând a se lua toate măsurile necesare pentru protecţia populaţiei din zona respectivă, inclusiv emiterea unui mesaj RO-ALERT", a mai transmis sursa citată.

Potrivit pompierilor, în perimetrul de siguranţă se afla un număr de 7 locuinţe. "Se vor evacua persoanele din interiorul perimetrului de siguranţă", au precizat pompierii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Evenimente » Pericol de explozie în Vâlcea. O maşină a avariat o conductă de gaze, mai mulți localnici au fost evacuați