Antena Meniu Search
x

Video Pericol de explozie noaptea trecută, la Constanţa. Scurgerile GPL din vagonul unui tren au alertat autorităţile: traficul feroviar, oprit 2 ore

A fost panică, seara trecută la Constanţa, după ce din vagonul unui tren cu 38 de vagoane, care transporta combustibili, au apărut scurgeri de GPL.

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 21:22

Vezi și

Alarma a fost dată puţin după ora 20, atunci când mărfarul se afla în staţia Saligny. Imediat, traficul feroviar a fost oprit, iar echipajele de pompieri au ajuns la faţa locului şi au izolat zona. Patru trenuri care circulau pe acolo au fost oprite pe drum, iar oameni au aşteptat aproape două ore până când problema a fost remediată. 

"La ora 22.05 a fost remediată defecţiunea, urmează să fie repusă linia în tensiune şi să fie reluată circulaţia feroviară", au transmis seara trecută reprezentanţii CFR Infrastructură.

Trenul respectiv avea 38 de vagoane 

Pompierii au precizat că, în urma măsurătorilor realizate de echipajul CBRN, s-au înregistrat valori normale. Trenul respectiv are 38 de vagoane. 

"Este vorba despre un tren (GFR) cu 38 vagoane dintre care patru încărcate cu propan, unul cu GPL şi restul cu motorină şi benzină. În prezent, alimentarea cu electricitate pe liniile de tren a fost oprită şi, de asemenea, este oprit traficul feroviar, dar şi cel rutier pe DN22 C, între Cernavodă şi Medgidia. În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN s-au înregistrat valori normale", au explicat pompierii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Pericol de explozie noaptea trecută, la Constanţa. Scurgerile GPL din vagonul unui tren au alertat autorităţile: traficul feroviar, oprit 2 ore