Antena Meniu Search
x

Peste 100 de kg de sarmale stricate, descoperite într-un supermarket din Satu Mare. Amenda uriaşă dată de CJPC

Un supermarket din Satu Mare a primit o amendă de 20.000 de lei, după ce peste 100 de kilograme de sarmale stricate au fost descoperite în acesta, informează, luni, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 17:53

Sarmale stricate
Peste 100 de kg de sarmale stricate, descoperite într-un supermarket din Satu Mare

Potrivit sursei citate, acţiunea de control a fost făcută ca urmare a unei sesizări din partea unui consumator privind comercializarea unor sarmale care conţineau carne de porc alterată, la raionul Gastro al supermarketului.

"În urma acţiunii de verificare, comisarii CJPC Satu Mare au constatat veridicitatea aspectelor cuprinse în sesizare, drept care operatorul economic a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 20.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a peste 120 kg sarmale, oprirea temporară a prestării serviciilor din zona Gastro, până la remedierea deficienţelor constatate", precizează sursa citată.

Comisarii CJCP arată că produsul "sarmale cu carne de porc" avea gust şi miros neconform de carne alterată, s-a folosit un echipament pentru prepararea cărnii neigienizat, cu urme de grăsime arsă. S-a constatat existenţa unor zone cu vopsea exfoliate, în zona rotisorului, necompletarea la zi a graficului de monitorizare a schimbului de ulei de prăjire la friteuze şi nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor culinare expuse la comercializare la masa caldă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Peste 100 de kg de sarmale stricate, descoperite într-un supermarket din Satu Mare. Amenda uriaşă dată de CJPC