Antena Meniu Search
x

Video Peste 2.200 de militari participă la exercițiul NATO "Sea Shield 24", la Marea Neagră

Peste 2.200 de militari şi zeci de nave de luptă şi ambarcaţiuni se antrenează în larg, pe fluviu, dar şi în Delta Dunării, în cadrul celui mai mare exerciţiu NATO de pe Marea Neagră. 12 ţări aliate, printre care Franța, Grecia şi Portugalia, au trimis trupe pe litoralul românesc. Scenariile de luptă se concentrează pe ameninţări aeriene, submarine şi de suprafaţă.

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 17:59

Vezi și

Forţele Navale Române organizează, până pe 21 aprilie, exerciţiul multinaţional "Sea Shield 24", la care vor lua parte 12 state aliate şi partenere, precum Bulgaria, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Regatul Ţărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia şi Statele Unite ale Americii. 

De asemenea, vor participa şi celelalte categorii de forţe din Armata României, precum şi structuri din sistemul naţional de apărare. 

Mii de militari la exercițiul "Sea Shield 24"

"Peste 2.200 de militari şi 135 de mijloace tehnice (27 de nave maritime şi fluviale, 17 aeronave şi 91 de autovehicule şi ambarcaţiuni) se vor antrena în Marea Neagră, în zona costieră, pe fluviu şi în Delta Dunării, pentru misiuni de combatere a activităţilor ilegale pe mare şi fluviu, controlul maritim şi fluvial, căutare şi salvare pe mare, acordarea asistenţei unei nave aflate în dificultate şi asigurarea securităţii la nivelul infrastructurii critice", au transmis reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

Ei au adăugat că exerciţiul multinaţional "Sea Shield 24" este cel mai complex eveniment condus de Forţele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, în anul de instrucţie 2024, şi contribuie la promovarea iniţiativelor şi intereselor României în plan regional şi internaţional, precum şi la creşterea nivelului de interoperabilitate dintre forţele participante. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
În Polonia, Legea îi obligă pe dezvoltatori să planteze arbori pentru fiecare aviz de construcţie. România ar trebui să preia acest model?
Observator » Evenimente » Peste 2.200 de militari participă la exercițiul NATO "Sea Shield 24", la Marea Neagră