Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Peste 5.000 de taximetrişti vor protesta în Bucureşti împotriva Uber şi a 'piraţilor'

Peste 5.000 de taximetrişti vor protesta în Piaţa Victoriei din Bucureşti, în perioada 13-14 decembrie, împotriva Uber şi a 'piraţilor'.

de Redactia Observator

la 27.11.2017 , 16:56

Peste 5.000 de taximetrişti vor protesta în Bucureşti împotriva Uber şi a 'piraţilor'

Peste 5.000 de taximetrişti vor protesta în Piaţa Victoriei din Bucureşti, în perioada 13-14 decembrie, împotriva Uber şi a 'piraţilor'.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat că a făcut o cerere de autorizare a unui miting de protest în perioada 13 - 14 decembrie 2017, în intervalul orar 09.00 - 20.00, în faţa Guvernului.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit COTAR, la aceste manifestări vor participa 5.000 de taxiuri, autobuze şi autocare.

Pe acelaşi subiect

Taximetriştii şi transportatorii autorizaţi din România sunt nemulţumiţi de activitatea Uber în România şi de 'piraţii' care fac transport ilegal.

"Pirateria în transportul de persoane a devenit o activitate tolerată şi nesancţionată de autorităţile române. Activităţile ilegale, neautorizate, nelicenţiate de transport în regim de taxi, prin folosirea unor platforme informatice de tipul UBER, încalcă dreptul la concurenţă loială şi conduc la dispariţia activităţii de taxi în condiţii legale. Deşi firmele care practică pirateria încearcă să creioneze altă situaţie juridică, susţinând că activitatea lor doar facilitează relaţia de ride-sharing dintre şofer şi persoanele interesate de aceste servicii, aceste firme desfăşoară în fapt activitatea de dispecerizare şi transport persoane în regim de taxi, aspect care rezultă atât din funcţiile aplicaţiei Uber, cât şi din calitatea în care acţionează şoferii, modul de lucrul al acestora şi din relaţia acestora cu partenerii Uber (societăţi comerciale şi şoferi)", se arată în comunicatul COTAR.

VIDEO: Taximetriştii au declarat război şoferilor Uber pe care îi acuză de concurenţă neloială

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Peste 5.000 de taximetrişti vor protesta în Bucureşti împotriva Uber şi a 'piraţilor'