Antena Meniu Search
x

Atac cibernetic de proporţii la Uber! Au fost furate datele personale a peste 57 milioane de şoferi şi clienţi din întreaga lume. Mesajul transmis de compania americană

Uber a anunţat că datele personale a 57 milioane de şoferi şi clienţi din întreaga lume au fost furate în urma unui atac cibernetic ce a avut loc în 2016.

Platforma de transport Uber a anunţat că datele personale a peste 57 milioane de şoferi şi clienţi din întreaga lume au fost furate în urma unui atac cibernetic ce a avut loc în 2016. Hackerii au furat nume, adresele de e-mail şi numerele de telefon mobil. 

Specialiştii susţin că nu există dovezi potrivit cărora să fi fost expuse informaţii precum istoricul de localizare al curselor, numerele cardurilor de credit, numerele conturilor bancare, numerele de asigurări sociale sau datele de naştere.

Potrivit Bloomberg, Uber a ascuns acest atac cibernetic timp de un an. Mai mult, compania a plătit hackerilor 100.000 de dolari pentru ca informaţiile descărcate să fie distruse. 

Prin intermediul unui comunicat de presă, noul CEO al Uber, Dara Khosrowshahi, a anunţat că vrea să fie "cinstit" și "transparent" şi că vrea să "repare greșelile din trecut". 

El a explicat că doi indivizi din afara companiei au accesat bazele de date ale Uber și au putut descărca informații de la 57 de milioane de utilizatori Uber din întreaga lume, inclusiv numele lor, adresele de e-mail și numere de telefon.

Printre ei, 600.000 de șoferi Uber din Statele Unite.

VIDEO: Uber a fost ţinta unui atac cibernetic de proporţii | Sursa: Reuters

Khosrowshahi a precizat că hackerii nu au pus mâna pe numere de card de credit sau date despre conturi bancare, iar atacul a fost anunţat autorităţilor de reglementare. 

Uber l-a concediat pe șeful biroului de securitate, Joe Sullivan, și pe unul dintre subordonații săi în urma incidentului.

„Cu toate că nu pot șterge trecutul, mă pot angaja în numele fiecărui Uber angajat că vom învăța din greșelile noastre", a mai spus Khosrowshahi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Atac cibernetic de proporţii la Uber! Au fost furate datele personale a peste 57 milioane de şoferi şi clienţi din întreaga lume. Mesajul transmis de compania americană