Antena Meniu Search
x

Video Peşte Piranha, prins în Timiş. Cum ar fi ajuns în apele râului exemplarul periculos: "E agresiv, carnivor"

Un bărbat din Timiş care se afla la pescuit a avut parte de o captură neobişnuită: un Piranha. Bărbatul a alertat imediat autorităţile, iar peştele a fost preluat de direcţia Sanitar-Veterinară pentru a se stabili cu exactitate specia din care face parte. 

de Redactia Observator

la 09.08.2023, 17:34

Vezi și

Un bărbat din Timiş a prins un peşte Piranha. Exemplarul a fost cel mai probabil eliberat în natură de către un crescător. Nu ar fi prima dată când se întâmplă asta. Un astfel de peşte a fost capturat şi anul trecut de către doi orădeni care pescuiau în apele Crişului Repede.

Piranha este un peşte extrem de agresiv

Exemplarul de Piranha a fost găsit la finalul anului trecut de către doi orădeni pasionați de pescuit și de ecologie. "Am vrut să curățăm unul dintre locurile de pescuit din centrul orașului, de pe malul stâng al Crișului, în aval de Podul Centenarului. La un moment dat, scoțând de pe mal cârpe și alte mizerii, am văzut plutind exemplarul de Piranha. Era mort, dar de puțin timp, cea mai probabilă explicație fiind că temperatura apei a scăzut în noaptea de marți spre miercuri sub 10 grade", a declarat unul dintre cei doi orădeni.

Tot ei au fost cei care au alertat Garda de Mediu. "Piranha este un pește agresiv, carnivor și foarte vorace. Dacă s-ar înmulți în Criș, ar fi un pericol pentru întreaga faună, fiindcă ar devora ceilalți pești", a explicat orădeanul.

La fața locului s-a deplasat în scurt timp chiar șeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu, acesta confirmând că exemplarul găsit este un Piranha cu burtă roșie, specie de apă dulce originară din America de Sud, din bazinul Amazonului. "Este îngrijorător, dată fiind agresivitatea speciei", a spus Șerbănescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Peşte Piranha, prins în Timiş. Cum ar fi ajuns în apele râului exemplarul periculos: "E agresiv, carnivor"