Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Picnic, în mijlocul oraşului. Cât costă un coş complet pentru cei care vor să ia masa în Piaţa Amzei

Te poţi distra în Capitală şi în pragul codului roşu de caniculă. Piaţa Amzei devine zonă pietonală, peste weekend, iar astăzi a fost loc de picnic pentru bucureşteni. Iar cei care au poftă de plimbare, o pot face pe Calea Victoriei, unde traficul auto este oprit, iar vânzătorii de îngheţată asigură o porţie de răcorire. În programul Străzilor Deschise a intrat şi o arteră din Sectorul 6.

de Andreea Milea

la 22.06.2024 , 19:59

În căldura sufocantă din Capitală, Piaţa Amzei a devenit o oază de verdeaţă. Piaţeta pietonală peste weekend, s-a transformat în loc de picnic urban. Cei care nu au venit cu coşul de picnic de acasă îl pot cumpăra de aici. Costă 430 de lei şi este plin cu specialităţi franţuzeşti, suficiente pentru patru persoane. Înăuntru găsim mezeluri, brânzeturi, dar şi sticle de vin roşu, roze sau proseco. Coşul a fost alcătuit de un chef francez cu 30 de ani de experienţă.

Picnicul urban i-a aşteptat pe vizitoatori şi cu ateliere

"Pentru mine bagheta cu rillettes este preferata mea. Şi camembert, merge cu puţin unt. Întotdeauna cumpăr vin roşu, este fenomenal", a declarat Vincent Dupont, chef. Picnicul urban i-a aşteptat pe vizitoatori şi cu ateliere. Copiii sau adulţi au învăţat să împletească cornoniţe de flori, în prag de Sânziene. "Încercăm să ne bucurăm cumva, chiar dacă e o zi toridă, de această intersecţie. Avem bătăi cu apă, sunt ateliere pentru copii. Ceva mai târziu o să avem şi un recital de pian", a declarat Alberto Groşescu, organizator.

Vezi și

Vizitatorii au stat în jurul "mesei nesfârşite", o construcţie şerpuitoare de 180 de metri, copie fidelă a unei lucrări de artă a arhitectului francez Olivier Vadrot. Doi pasi mai incolo, pe Calea Victoriei, oamenii s au răcorit cu o inghetata. Această româncă stabilită în Los Angeles a fost uimită să vadă cum s-a transformat Calea Victoriei. În premieră, weekendul acesta devine pietonală şi strada Sibiu din cartierul bucureştean Drumul Taberei. In zona se vor organiza concursuri sportive, concerte sau spectacole cu păpuşi.

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Picnic, în mijlocul oraşului. Cât costă un coş complet pentru cei care vor să ia masa în Piaţa Amzei