Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Piedone, acuzat că a cerut desfiinţarea corturilor de campanie ale Elenei Lasconi, în Sectorul 5: "Are ceva împotriva femeilor care fac politică"

Primarul Piedone a dat ordin de desființare a corturilor USR amplasate în sectorul condus de el, deși acestea sunt instalate legal, transmit liderii Uniunii Salvați România: „Acest act este considerat un abuz grav”.

de Redactia Observator

la 09.08.2024 , 10:44

- Hepta

„Corturile de campanie ale USR amplasate în Sectorul 5 trebuie să fie demontate, a decis primarul Cristian Popescu Piedone, în ciuda faptului că USR Sector 5 deține toate autorizațiile necesare pentru montarea acestora. Primarul Piedone a emis o decizie de ridicare a corturilor pe data de 8 august, menționând în mod eronat și corturi care nici măcar nu au fost încă montate”, potrivit unui comunicat de presă.

Liderii USR Sector 5 susțin că „acest act este considerat un abuz grav”, având în vedere că autorizațiile obținute sunt similare cu cele utilizate în campania pentru alegerile locale, când nu au existat probleme de acest fel.

„Pare că primarul Piedone are ceva împotriva femeilor care fac politică. Sunt corturi cu candidați bărbaţi care nu au avut parte de același tratament ca cel al Elenei Lasconi. Avem toate autorizațiile necesare pentru corturi, dar Piedone vrea să le ridice. În plus, decizia de ridicare afișată ieri pe corturi specifica inclusiv desființarea unor corturi care nici nu erau montate. Ceea ce face Piedone este furt, distrugere și abuz în serviciu. Nu mai vorbesc despre discriminare bazată pe orientări politice, din moment ce lasă corturile AUR în pace, iar pe ale noastre, care sunt perfect legale, vrea să le ridice. Va răspunde în fața legii, acest lucru este clar”, a declarat Alexandru Dimitriu, avocat și lider al consilierilor USR Sector 5.

Articolul continuă după reclamă

USR Sector 5 consideră acțiunile primarului Piedone drept „un atac direct la adresa democrației și a dreptului de a face campanie electorală în mod legal”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Piedone, acuzat că a cerut desfiinţarea corturilor de campanie ale Elenei Lasconi, în Sectorul 5: "Are ceva împotriva femeilor care fac politică"