Antena Meniu Search
x

Video Piedone liber, după ce 64 de tineri au murit în clubul Colectiv autorizat de el. Judecătorii au luat o decizie năucitoare: fapta nu există

Cristian Popescu Piedone, liber şi nevinovat! E decizia definitivă şi fără precedent în dosarul Colectiv. În urmă cu puţin timp, a fost eliberat din penitenciarul Jilava, după un an şi o lună de închisoare pentru o faptă care, conform judecătorilor, nu există. Anul trecut, a fost condamnat la 4 ani cu executare pentru abuz în serviciu, după ce 64 de tineri au murit arşi în clubul autorizat de el. Piedone a anunţat că îşi va relua funcţia de primar  al Sectorului 5.

de Redactia Observator

la 21.06.2023, 19:37

Vezi și

"Piedone! Piedone! Piedone!" 

Cristian Popescu Piedone: "Vă ascult, copii. Vă era dor de mine, nu?"

8 ani de la tragedia Colectiv, 7 ani de anchete, 405 zile după gratii. Şi Piedone e de azi un om liber. A ieşit zâmbind triumftor din penitenciarul Jilava, în aplauzele susţinătorilor. 

Cristian Popescu Piedone: "Cum a fost? Păi ce să vă spun? Aş fi vrut să vă spun că dacă ştiam că e aşa bine la puşcărie veneam mai demult. Ferească Dumnezeu!"

Pe acelaşi subiect

Anul trecut, Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, în dosarul Colectiv, pentru că semnase autorizaţia de funcţionare a clubului unde au murit, arşi, 64 de tineri. 

"Sunt foarte mulţi morţi acolo şi foarte mulţi arşi! Sunt foarte mulţi oameni acolo, chemaţi Salvările, puneţi mâna pe telefoane, sunaţi!" 

Piedone poate reveni la primărie

Azi, alţi judecători, de la Înalta Curte de Casaţie, au decis că, de fapt, fapta nu există. Aşa că Piedone nu doar că a fost achitat, ci se poate întoarce la Primăria sectorului 5. 

Toni Greblă, fost prefect: "Piedone poate să-şi reia, repet, dacă doreşte, mandatul de primar." 

Şi Piedone doreşte. "Vreau să transmit colegilor de la primarie care s-au gândit că Piedone o muritu, Piedone n-o muritu, doar puţin s-o odihnitu!" 

Ar putea chiar să ceară despăguburi de la statul român, pentru că, potrivit deciziei de astăzi, a fost închis pe nedrept. 

Cristian Popescu Piedone: "Să nu mă întrebaţi dacă voi cere despagubiri morale. Nu, nu voi cere. si asa statul e cum e. Dar a mă bate cu trecutul, îmi ard prezentul. Nu am vârsta şi energia necesare." 

Revolta victimelor de la Colectiv

Pentru părinţii care de 8 ani îşi plâng copiii morţi în incendiul din Colectiv, eliberarea lui Piedone nu e o surpriză. 

Eugen Iancu, tatăl unei victime din Colectiv: "O decizie pe care o aşteptam să vină pentru că anul trecut când s-a dat hotărârea finală, cele două directoare nu au fost condamnate, dar a fost condamnat Piedone, mie mi-a fost foarte clar că Piedone a fost condamnat ca să închidă gura străzii." 

Narcis Hogea, tatăl unei victime din Colectiv: "Nimeni nu este vinovat pentru acest lucru, deşi dacă acea autorizaţie nu se elibera, copiii noştri erau lângă noi. Ce ne spune asta despre justiţie. De fapt, putem vedea în ultima perioadă au fost mai multe controverse. Să ne aducem aminte cum dosarul Hexipharma a fost închis pentru că s-au prescris faptele. Să ne aducem aminte că fostul ministru de interne, Gabriel Oprea, a fost achitat în primă instanţă pentru moartea unuia din poliţiştii care îl escortau?

Se pare că este un trend în noul sistem de justiţie din România. Acum ceva timp am făcut o scrisoare către procuratură în care ceream să stau de vorbă cu procurorul de caz, să aflu şi eu ce s-a mai întâmplat în acest dosar. După vreo 3 săptămâni am primit un raspuns sec, în care mi se spunea că dosarul este în lucru şi se află în faza de expertiză. Expertizele astea durează de trei ani. Persoanele cu arsuri severe sunt tratate într-un mod total necorespunzător. România nu are niciun pat de mari arşi."

Anul trecut, în ziua în care intra la închisoare, Piedone le transmitea un mesaj controversat părinţilor îndoliaţi. "Dacă acei părinţi cred că eu, Piedone, le-am omorât copiii... aşa să-i ajute Dumnezeu. Aşa să-i ajute Dumnezeu. Mă voi întoarce!", le-a transmis primarul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Piedone liber, după ce 64 de tineri au murit în clubul Colectiv autorizat de el. Judecătorii au luat o decizie năucitoare: fapta nu există