Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Piesa "Regele moare", transpusă în fotografii. Albumul spune povestea din culisele unui spectacol de legendă. Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț au rolurile principale

"Regele moare". Este o piesă celebră de teatru, care la București, s-a jucat cu casa închisă în ultimii ani. Iar acum, protagoniștii piesei, Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, pot fi admirați și în afara scenei. A fost lansat un album, care redă povestea celor doi, privită prin obiectivul lui Florin Ghioca, fotograful Teatrului Naţional din Bucureşti. Actorii ne-au povestit întâmplări inedite din culise.

de Ana Maria Gheorghe

la 12.05.2024 , 12:08

Teatrul e viu, fotografia e nemuritoare. Pe scenă, Regele moare, dar rămân imaginile acestea, care surprind momente emoționante din turnee, din repetiții și din culisele unui spectacol de legendă. Așa a luat naștere albumul Regele nu moare. O colecție de peste 300 de fotografii, cu Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț în rolurile principale.

Victor Rebengiuc: Cartea aceasta se datorează unui individ care m-a enervat la culme. Oriunde te întorceai, dădeai de el cu aparatul în mână. Mă, lasă-mă în pace, dispari de aici, lasă-mă în pace!

Cel despre care vorbește actorul este Florin Ghioca, fotograful oficial al Teatrului Național București și autorul albumului.

Vezi și

Actorii au povestit întâmplări inedite din culise

Pe acelaşi subiect

Florin Ghioca, fotograf oficial TNB: Cred că unul dintre cele mai dragi momente este cel în care domnul Rebengiuc aniversează 85 de ani și am fost în fața domniei sale când a tăiat o felie de tort, în jur îi cânta toată lumea la mulți ani, era prezent și domnul Caramitru, care din păcate nu mai e printre noi, și a fost un moment de bucurie sinceră.

Ana Ciontea, actriță: Eram înainte de începerea spectacolului, ne pregăteam, toată lumea. Și l-am văzut pe domnul Rebengiuc, în fotoliul regelui. Avea această inocență copilărească în ochi, care spune mult despre un mare actor. Că e deschis la ceea ce va urma.

Azi, la 91 de ani, Victor Rebengiuc se declară un om împăcat. De 68 de ani e pe scenă. De 7 ani, joacă rolul Regelul, într-o piesă despre moarte și despre acceptarea ei, scrisă de Eugen Ionescu.

Victor Rebengiuc: Îmi place. Pentru mine, la vârsta mea, era extrem de potrivit rolul ăsta și este în continuare. Pentru că și eu mă gândesc la momentul când o să mă despart de… microfoane. Și de aparate de filmat. Nu mai e mult până atunci. Nu-mi pare rău de loc, că treaba mi-am făcut-o, sunt cu planul la zi. Nu-mi pare rău deloc, omul vine, stă, dar mai și pleacă.

Florin Ghioca, fotograf oficial TNB: Este cel mai vertical om pe care l-am întâlnit vreodată, un om care are niște principii solide și bine stabilite, un om care nu a făcut rabat niciodată de la nimic, care și-a urmat un vis, care e un om din punctul meu de vedere împlinit. Are o viață minunată, o carieră fabuloasă, o soție incredibilă, pe care o iubesc.

Mariana Mihuț a fost alături de Rebengiuc și la lansarea albumului, la fel cum o face de aproape 60 de ani. Îi e parteneră și pe scenă, și dincolo de ea. Joacă rolul Reginei în piesa regizată de Andrei și Andreea Grosu.

Pe Rege și pe Regină îi puteți vedea împreună pe 1 iunie, când e următoarea reprezentație a spectacolului de la teatrul Național. Până atunci, pe 17 mai, Victor Rebengiuc va mai emoționa niște inimi, în piesa Tatăl, jucată cu casa închisă la Teatrul Bulandra

Ana Maria Gheorghe Like

Norocoasă, energică, muncitoare, empatică, neobosită. Cam așa pot să mă decriu în câteva cuvinte. Iubesc oamenii. Și ei mă iubesc pe mine! Simt asta la fiecare reportaj, la fiecare interviu, la fiecare întâlnire cu telespectatorii.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Piesa "Regele moare", transpusă în fotografii. Albumul spune povestea din culisele unui spectacol de legendă. Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț au rolurile principale