Antena Meniu Search
x

Video Planul Roşu, activat pe Drumul Morţii. Şapte sportivi, la spital după ce un microbuz a întors neregulamentar şi a fost izbit în plin de două maşini

Şapte tineri sportivi au ajuns la spital după un accident grav petrecut ieri pe Drumul Morţii în judeţul Buzău. Şoferul microbuzului în care se aflau copiii a întors neregulamentar, moment în care a fost lovit de două maşini. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

de Adrian Bonciu

la 20.01.2024, 07:26

Vezi și

Sunt imagini filmate în timpul intervenţiei de Plan Roşu, activat la orele prânzului, pe Drumul European 85, la ieşire din Buzău. În autobuz se aflau 9 persoane iar în cele două maşini erau doar şoferii. "Pompierii au identificat un număr de 11 victime, în cele trei autoturisme ce erau implicate în accident", a declarat Vlăduț Pîrvu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

Cei şapte copii din microbuz sunt sportivi la un club de Judo din Focşani

Cei şapte copii din microbuz sunt sportivi la un club de Judo din Focşani şi mergeau la un concurs în Drobeta-Turnu Severin, alături de antrenor şi mama unuia dintre ei. La un moment dat, şoferul a încercat să întoarcă microbuzul fără să se asigure moment în care a fost lovit în lateral de o maşină. Câteva clipe mai târziu, un al doilea autoturism intră cu putere în ei. "Evenimentul rutier s-a produs pe fondul unei neasigurări la efectuarea manevrei de întoarcere din partea conducătoirului unui microbuz", a declarat Silviu Dinu, Poliția Rutieră Buzău.

"Am simţit că zburăm şi ne-am dus pe partea cealaltă în şanţ. Mergeam drept înainte, spre giratoriul din capătul Buzăului. Nu ştiu ce s-a-ntâmplat, am fost lovit din spate, din spate", a declarat Dumitru Zisu, şoferul microbuzului. Impactul a fost atât de puternic încât bucăţi din caroseria maşinilor, dar şi mai mult obiecte s-au împrăştiat pe asfalt. Copii din microbuz şi şoferul uneia dintre maşini au ajuns la spital. "Au fost aduse la spital, în UPU 8 pacienţi s-a activat Planul Alb, au fost chemaţi de la domiciliu şi ceilalţi colegi din UPU", a declarat Nicoleta Popescu, șef UPU Buzău. După accident traficul pe E85 a fost paralizat zeci de minute. Dovadă stau imaginile trimise de telespectatori pe Fii Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Planul Roşu, activat pe Drumul Morţii. Şapte sportivi, la spital după ce un microbuz a întors neregulamentar şi a fost izbit în plin de două maşini