Antena Meniu Search
x

Video Podul pe care în orice secundă se poate întâmpla o tragedie. Nu a fost reparat de 60 de ani şi de abia se mai ţine

Seceta din ultima perioadă a scos la iveală starea deplorabilă a unui pod din Timiş. Construcţia înaltă de 20 de metri a fost ridicată în anii '60, iar de atunci nu s-a mai intervenit asupra ei.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 27.07.2022, 14:54

Vezi și

Podul peste râul Timiș, de la Parța, a fost ridicat în anii '60, pe piloni de lemn în albie, iar de atunci nu s-a mai intervenit. Acum, construcţia înaltă de 20 de metri, pare că plutește şi că este susţinută doar la capete, de malurile râului. Armătura de la baza podului se desprinde, iar lemnul e umflat de apă şi vremuri. O expertiză a arătat că acesta nu mai corspunde cerinţelor actuale.

De aproape 10 ani, autorităţile locale cer ajutor şi spun că podul este un pericol real iar restricţiile de circulaţie nu sunt respectate de nimeni, nici măcar fermierii, care trec cu remorci încărcate ce au 20 de tone, nu maxim 7 şi nici şoferii de la societatea de transport metropolitan, care tranzitează construcţia cu zeci de oameni in fiecare zi.

Nu este prima dată când se vorbeşte despre reconstrucţia podului

Podul a trecut în administrarea Consiliului Judeţean Timiș abia anul trecut, iar în momentul de faţă nu sunt planuri pentru consolidarea lui, ci se visează la unul nou, de multe milioane de euro, cu bani prin programul naţional Anghel Saligny.

Administratia locală a făcut încă din 2014 un studiu de fezabilitate, proiect tehnic de execuție care a obţinut toate aprobările care se impun pentru o construcţie nouă, însă între timp acesta a expirat.

În 2021, podul vechi si proiectul au fost predate Consiliului Judeţean Timiș si de atunci continuă să se vorbească doar la viitor. Administraţia locală este convinsă că se va produce o tragedie cât de curând, dacă nu vor fi luate măsuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Podul pe care în orice secundă se poate întâmpla o tragedie. Nu a fost reparat de 60 de ani şi de abia se mai ţine