Antena Meniu Search
x

Poliţia de Frontieră a prins la Constanţa 19 IRAKIENI şi 5 bulgari care îi ajutau pe aceştia să ajungă în Germania

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au prins 19 irakieni, dintre care 11 copii, la marginea unei păduri din judeţul Constanţa. Aceştia intraseră ilegal în ţară, însoţiţi de 5 bulgari, care urmau să îi ajute pe imigranţi să ajungă în Germania.

Sursă foto: politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au prins 19 irakieni, dintre care 11 copii, la marginea unei păduri din judeţul Constanţa. Aceştia intraseră ilegal în ţară, însoţiţi de 5 bulgari, care urmau să îi ajute pe imigranţi să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă Constanţa, Serviciul Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere şi ai Sectorului PF Negru Vodă, cu ajutorul colegilor de la Giurgiu au desfăşurat, miercuri, o acţiune prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale şi a traficului de migranţi.

În jurul orei 2:00, poliţiştii de frontieră de la Negru Vodă au depistat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, o maşină care a trecut ilegal frontiera din Bulgaria în România, pe câmp. Autovehiculul îşi continua deplasarea în interiorul ţării.

“Imediat, a fost declanşată o acţiune operativă, poliţiştii de frontieră monitorizând autoturismul. Astfel, s-a constatat că, pe raza localităţii de frontieră Pecineaga, şoferul maşinii s-a întâlnit cu alte persoane aflate în trei autovehicule înmatriculate în Bulgaria şi, ulterior, s-au deplasat până în apropierea unei liziere.

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii de frontieră au observat că din lizieră au ieşit mai multe persoane care s-au urcat în două din cele patru autovehicule, fapt pentru care au intervenit pentru prinderea în flagrant a acestora”, se arată în comunicat.

În autoturisme se aflau 19 cetăţeni irakieni, printre care se numărau 8 adulţi şi 11 minori, aceştia fiind însoţiţi de cinci cetăţeni bulgari, cu vârste între 29 şi 39 de ani.

Grupul de imigranţi fusese preluat din Bulgaria şi trecut ilegal graniţa cu România în dimineaţa de 28 decembrie, de către unul din cetăţenii bulgari, irakienii fiind ulterior lăsaţi în liziera din apropierea localităţii Pecineaga.

Ceilalţi patru cetăţeni bulgari implicaţi  au intrat legal în ţară cu celelalte trei autovehicule înmatriculate în Bulgaria, în intervale diferite de timp, ulterior aceştia întâlnindu-se în diferite locuri, după care şi-au continuat deplasarea împreună către localitatea Pecineaga, de unde urmau să preia grupul de migranţi pentru a-l transporta mai departe, spre Germania.

Cetăţenii bulgari au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de aretare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzaţii de comiterea infracţiunii de trafic de migranţi, iar cei 19 irakieni au fost predaţi autorităţilor de frontieră din Bulgaria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Poliţia de Frontieră a prins la Constanţa 19 IRAKIENI şi 5 bulgari care îi ajutau pe aceştia să ajungă în Germania