Antena Meniu Search
x

Video Poliţia e în alertă în weekend-ul festivalurilor. Doi bărbaţi, reţinuţi după ce au adus în ţară o cantitate uriaşă de droguri

Este weekend-ul festivalurilor, la mare şi în Capitală! Iar petrecerea se anunţă memorabilă, cu zeci de mii de petrecăreţi şi artişti unul şi unul. Poliţiştii, ofiţerii Antidrog şi câini special antrenaţi vor fi cu ochii pe cei care caută distracţii ilegale. Doi bărbaţi au fost reţinuţi după ce au adus în ţară o cantitate uriaşă de droguri pe care voiau să le vândă la festivaluri.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 04.07.2024 , 20:51

Festivalurile sunt o stare de spirit. Pe litoral, primii petrecăreţi au intrat deja în atmosferă. De astăzi şi până duminică vor fi zile şi nopţi de distracţie la malul mării. În total, 150 de artişti vor urca pe cele patru scene amplasate pe plaja din Constanţa. Unii DJ vor mixa până la răsărit. "Aşteptăm peste 70.000 de oameni în fiecare zi. Astăzi va urca pe scenă nimeni altul decât Nick Carter de la Backstreet Boys care este foarte aşteptat", a declarat Ioana Chereji, organizator festival.

Statisticile arată că un tânăr din 10 a consumat substanţe interzise cel puţin o dată până la vârsta de 16 ani

DJ Steve Aoki va fi cireaşa de pe tort, la propriu. Organizatorii s-au pregătit deja pentru tradiţia lui de a arunca torturi în public. La astfel de evenimente, poliţia e în alertă. După experienţele din anii trecuţi, festivalurile sunt o piaţă de desfacere pentru dealeri de droguri. Doi traficanţi au fost arestaţi în bucureşti pentru că au adus în ţară peste 20.000 de pastile de ecstasy, în valoare de mai bine de 250.000 de euro. Stupefiantele erau aduse din Olanda şi urmau să ajungă festivalul din Capitală şi de la malul mării. În Constanţa, un bărbat care vindea drogul adolescenţilor a fost şi el arestat.

Vezi și

"Aproximativ 200 de poliţişti din structurile operative cu 100 de autospeciale vor acţiona zinic pentru buna desfăşurare a evenimentului", a declarat Olimpia Ceara, purtător de cuvânt IPJ Constanța. Bia va fi cu ochii în patru la evenimente. Anul trecut, cincizeci de persoane au fost oprite să intre la un festival de la malul mării după ce au fost prinse cu droguri la ei. Mâine, începe distracţia şi în Bucureşti. Poliţiştii promit controale drastice, pentru a evita tragedia din urmă cu doi ani. Atunci, la acelaşi festival, un tânăr a murit după o supradoză. Alţi 17 tineri au ajuns la spital intoxicaţi cu substanţe interzise şi s-au deschis 119 dosare penale pentru trafic sau consum de droguri.

"La eveniment vor fi prezenţi mai mulţi câini special antrenaţi pentru depistarea substanţelor interzise", a declarat Francisco Iaru, reprezentant Poliţia Capitalei. Tot în urmă cu doi, Observator descoperea, în exclusivitate, în cadrul campaniei "Pericol naţional, drogul bate viaţa", cum drogurile se vând la liber la concerte adolescenţilor de 14 ani. Statisticile arată că un adolescent din zece a consumat substanţe interzise cel puţin o dată până la vârsta de 16 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Evenimente » Poliţia e în alertă în weekend-ul festivalurilor. Doi bărbaţi, reţinuţi după ce au adus în ţară o cantitate uriaşă de droguri