Antena Meniu Search
x

Şase poliţişti din Maramureş, acuzaţi că au luat mită brazi de Crăciun, mâncare şi băutură, au fost arestaí preventiv

Şase poliţişti de la Serviciul Rutier al IPJ Maramureş au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de luare de mită, favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 30.07.2020, 22:07

Maşini de poliţie în parcare
Şase poliţişti din Maramureş au fost arestaţi preventiv pentru mită - Observator/Foto de arhivă
  • Cei şase au contestat arestarea preventivă.
  • Dosarul va merge la Curtea de Apel Cluj.

Conform magistraţilor Tribunalului Maramureş, poliţiştii au acceptat bani şi alte foloase necuvenite: brazi de Crăciun, produse alimentare, băuturi alcoolice, în perioada octombrie - decembrie 2019. Ei au luat mită de la şoferii pe care i-au oprit în trafic pentru control.

"La data de 30.07.2020, după punerea în mișcare a acțiunii penale, a fost sesizat Tribunalul Maramureș cu propunerea de arestare preventivă față de inculpații care au fost reținuți. Pentru administrarea actelor de urmărire penală s-a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș și Direcția Anchete, precum și a Serviciului de Operațiuni Speciale Maramureș și a conducerii I.P.J. Maramureș. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se afirmă într-un comunicat al autorităţilor.

Cei şase poliţişti au fost arestaţi preventiv, dar au contestat hotărârea Tribunalului Maramureş. Dosarul va merge la Curtea de Apel Cluj.

- Acest articol a fost realizat cu informaţiile furnizate de corespondentul Observator în Maramureş, Simona Vasiac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Şase poliţişti din Maramureş, acuzaţi că au luat mită brazi de Crăciun, mâncare şi băutură, au fost arestaí preventiv