Antena Meniu Search
x

Polițiștii din Bistriţa au confiscat o tonă de materiale pirotehnice ilegale într-o singură zi. Marfa a fost confiscată

Peste o tonă de articole pirotehnice au fost confiscate de către poliţişti de la patru magazine din municipiul Bistriţa, într-o singură zi, şi au fost deschise dosare penale pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, potrivit unui comunicat de presă remis sâmbătă de IPJ Bistriţa-Năsăud.

de Redactia Observator

la 24.12.2022, 17:14

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Hepta

Societăţile care au fost verificate erau autorizate să efectueze operaţiuni cu articole pirotehnice, dar aveau dreptul să deţină în locul de comercializare maximum 100 de kilograme de articole din categoriile F1 şi P1.

"La data de 23 decembrie a.c., în municipiul Bistriţa, au fost efectuate verificări la punctele de lucru ale unor societăţi autorizate să efectueze operaţiuni cu articole pirotehnice. În urma controalelor efectuate, la două dintre punctele de lucru ale unei societăţi comerciale, poliţiştii au descoperit cantităţile de 420 de kg, respectiv 450 de kg de articole pirotehnice din categoriile F1 şi P1, deşi operatorul economic avea dreptul să deţină în locul de comercializare numai articole pirotehnice din categoriile 1 şi P1, până la o greutate brută de 100 kg. Totodată, la două puncte de lucru din Bistriţa ale altei societăţi comerciale, poliţiştii au descoperit cantităţile de 200 de kg, respectiv 220 kg de articole pirotehnice din categoriile F1 şi P1, oferite spre vânzare", se arată în comunicatul citat.

Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate şi au fost deschise dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de Legea 126/ 1995, respectiv orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Polițiștii din Bistriţa au confiscat o tonă de materiale pirotehnice ilegale într-o singură zi. Marfa a fost confiscată