Antena Meniu Search
x

Video Poliţiştii şpăgari de la Rutieră "vânau" doar maşini scumpe, conduse de femei, bătrâni sau străini. Ce au făcut când i-au oprit pe Gigi Becali şi Mircea Geoană

Operaţiune fără precedent într-un cartier de lux din Capitală. Zeci de mascaţi şi ofiţeri Anticorupţie au înconjurat doi poliţişti de la Brigada Rutieră şi i-au prins în flagrant în timp ce luau mită. Agenţii pândeau şoferi înstăriţi, cu maşini de lux, pe care îi opreau în trafic. Patronul FCSB, Gigi Becali, sau secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ar fi fost şi ei opriţi de cei doi agenţi de la rutieră.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 27.04.2023, 19:28

Vezi și

Sunt scene ca-n filmele de acţiune, surprinse ziua în amiaza mare, în zona Dorobanţi, kilometrul zero al luxului din Bucureşti. Protagoniştii - un ofiţer şi un subofiţer de la Brigada Rutieră. Motivul desfăşurării impresionante de forţe? Anchetatorii i-au prins în timp ce luau mită de la un şofer turc. Cei doi sunt înconjuraţi de zeci de mascaţi, jandarmi şi ofiţeri DGA, în mijlocul şoselei. Poliţiştii sunt ţinuţi strâns de braţ de ofiţerii anticorupţie, în timp ce maşina le este percheziţionată. În autospecială, anchetatorii găsesc banii marcaţi. 

Cosmina Balint, reporter Observator: "Flagrantul a fost realizat în zona Dorobanţi, în văzul tuturor trecătorilor."

Cu câteva momente înainte de flagrant, cei doi poliţişti sunt văzuţi în trafic. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă apare maşina de lux a şoferului turc. Tânărul iese de pe o stradă secundară şi intră pe bulevard. Din spate, vine repede şi maşina de poliţie. Agenţii rutieri îl opresc şi, cel mai probabil, se tocmesc la un preţ ca să nu-l sancţioneze. Şoferul turc le oferă 1500 de lei. Ar fi fost a treia şpagă a zilei pentru cei trei agenţi de la rutieră. Nu bănuiau că totul era filmat de ofiţerii DGA. După zeci de minute de ridicat probe şi consemnat tot ce s-a întâmplat, cei doi agenţi ajung la audieri împreună cu şoferul turc.

"De ce vă reţin?"

Pe acelaşi subiect

"Pe ei trebuie să îi întrebaţi!"

"Nu e vina mea!"

"Ţi-au cerut bani?"

Reporter: "Ce s-a întâmplat? De ce vă reţin?"

Suspect: "Nu s-a întâmplat nimic!"

Cum acționau cei doi polițiști?

 Surse Observator spun că, în funcţie de cât de luxoase erau maşinile şi de regulile încălcate de şoferi, cei doi cereau între 1.500 şi 4.000 de lei. Ar fi oprit autoturisme conduse de femei, bătrâni ori cetăţeni străini. Victime uşor de convins. 

Cosmina Balint, reporter Observator: "Cei doi poliţişti, spun anchetatorii, se învârteau cu precădere în centrul Capitalei, unde vânau greşelile celor cu maşini de lux. Aşa i-ar fi oprit în trafic pe Gigi Becali şi pe secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. 

Ancheta arată că nu au avut curaj să le ceară bani celor doi. Au cerut însă altor şoferi. Cei doi poliţişti pozau în agenţi înţelegători, gata oricând să treacă cu vederea neregulile din trafic pentru suma potrivită. Cei care le-au dat bani răspund acum pentru dare de mită. În căutare de alte probe, birourile celor doi poliţişti au fost percheziţionate de ofiţerii DGA.

Unul dintre poliţiştii prinşi în flagrant lucrează în Ministerul de Interne de 20 de ani. Este vicepreședinte de sindicat şi a activat în mai multe servicii de investigaţii criminale din ţară până să ajungă la Brigada Rutieră din Bucureşti. 

Şefii celor doi poliţişti au început o anchetă disciplinară. În primele 3 luni, 113  angajati MAI au fost puşi sub acuzare pentru fapte de corupţie, mulţi dintre ei agenţi la Rutieră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Poliţiştii şpăgari de la Rutieră "vânau" doar maşini scumpe, conduse de femei, bătrâni sau străini. Ce au făcut când i-au oprit pe Gigi Becali şi Mircea Geoană