Antena Meniu Search
x

Polițistul care și-a condus prietenul spre moarte avea o alcoolemie de 1,11mg/l. "Când e treaz e om sănătos. Nu ştiu dacă era vreodată treaz"

Polițistul de 24 de ani care și-a condus spre moarte prietenul de 33 de ani, pe DN10, în Buzău, avea o alcoolemie de 1,11 mg/l în sânge, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

de Redactia Observator

la 02.05.2023, 14:19

Polițistul care și-a condus prietenul spre moarte avea o alcoolemie de 1,11mg/l.
Polițistul care și-a condus prietenul spre moarte avea o alcoolemie de 1,11mg/l.

Agentul de 24 de ani a ieşit de pe şosea din cauza vitezei şi a lovit un TIR parcat pe marginea drumului. Prietenul lui, un bărbat în vârstă de 33 de ani, a murit pe loc. Impactul a fost fatal, iar medicii nu au mai putut decât să declare decesul. 

"Din primele date de la faţa locului a reieşit că autoturismul condus pe DN10 dinspre Buzău către Braşov de către un şofer în vârstă de 24 de ani, din Nehoiu, a ieşit în afara părţii carosabile şi a intrat în coliziune cu un autocamion staţionat. Accidentul s-a soldat cu decesul pasagerului autoturismului, un bărbat de 33 de ani, din Nehoiu", a informat sâmbătă dimineaţa IPJ Buzău.

După ce i s-au recoltat probe biologice, a rezultat o alcoolemie de 1,11 mg/l în sânge

Poliţiştii rutieri sosiţi la faţa locului l-au testat pe şofer, rezultând o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. După ce i s-au recoltat probe biologice, a rezultat o valoare aproape de trei ori mai mare, potrivit Agerpres.

Pe acelaşi subiect

"În fapt, în timp ce numitul P.B, poliţist în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău-Postul Poliţie Siriu, conducea, în noaptea de 28/29.04.2023, în timpul liber, autoturismul marca Mercedes, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,48mg/l în aerul expirat, a intrat în derapaj şi apoi în coliziune cu un autotractor marca MAN, care se afla parcat pe marginea drumului, în afara părţii carosabile, fapt ce a condus la decesul pasagerului dreapta faţă. Ulterior, analiza toxicologică a indicat pentru conducătorul auto o alcoolemie de 1,11 mg/l în sânge la prima probă biologică de sânge recoltată", a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Procurorii au solicitat instanţei de judecată să dispună măsura arestării preventive faţă de poliţist, în schimb judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Pătârlagele a dispus măsura controlului judiciar. Drept urmare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a declarat contestaţie, decizia urmând să fie judecată de către magistraţii Tribunalului Buzău. A

Tatăl victimei știa că tânărul conducea destul de des sub influența alcoolului

Bărbatul care şi-a găsit sfârşitul era divorţat şi avea un băiat de 12 ani. Familia este în stare de şoc. 

Tatăl victimei: "Păi dacă merge numai beat cu maşina. Numai beat. Când e treaz e om sănătos, când e beat nu mai ai ce face. Nu ştiu dacă era vreodată treaz."

Bărbatul a fost încadrat în poliţie în 2018, după ce a absolvit şcoala de subofiţeri de la Câmpina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Polițistul care și-a condus prietenul spre moarte avea o alcoolemie de 1,11mg/l. "Când e treaz e om sănătos. Nu ştiu dacă era vreodată treaz"