Antena Meniu Search
x

Video Pompierii români pleacă din nou în Grecia. 142 de salvatori merg în provincia Atica, unde incendiile continuă să facă ravagii

România trimite din nou pompieri în Grecia. 142 de salvatori vor ajunge în provincia Atica, lângă Atena, unde incendiile de vegetaţie continuă să pună populaţia în pericol. Decizia a fost luată seara trecută de premier împreună cu preşedintele Iohannis şi ministrul de Interne.

de Redactia Observator

la 20.08.2021, 08:40

Vezi și

Pompierii pleacă încă de astăzi şi vor ajunge în Grecia cu 28 de autospeciale, și alte mijloace de sprijin logistic incluzând o dronă. Aceştia vor înlocui mai multe echipe elene care luptă neîncetat cu flăcările de trei săptămâni. Mulţi dintre pompierii care pleacă astăzi au mai fost în Grecia, în insula Evia, unde au primit numeroase laude pentru modul în care au intervenit. 

Florin Cîţu: Mult succes, vă așteptăm cu bine acasă!

Premierul Florin Cîțu a scris pe Facebook, joi noaptea, că Grecia are nevoie din nou de ajutor, din cauza incendiilor.

„L-am informat pe președintele Klaus Iohannis și am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure. Misiunea pompierilor noștri va începe mâine (azi n.r.)”, a spus Cîțu.

Acesta le-a transmis pompierilor mult succes și că îi așteaptă cu bine acasă.

108 pompieri români care au luptat cu flăcările în Grecia s-au întors, luni, acasă, după o experiență de 10 zile. Ei au primit Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Pompierii români pleacă din nou în Grecia. 142 de salvatori merg în provincia Atica, unde incendiile continuă să facă ravagii