Antena Meniu Search
x

Porcii vietnamezi și mistreți de la grădina Zoologică din Brăila au fost sacrificați

De Igant, medicii Direcţiei Sanitar Veterinare din Brăila au sacrificat toată populaţia de porci vietnamezi şi mistreţi din Grădina Zoologică a oraşului. Şi nu pentru că aşa cere tradiţia, ci pentru că animalele se îmbolnăviseră de pestă porcină.

de Redactia Observator

la 21.12.2019, 14:43

Vezi și

De Igant, medicii Direcţiei Sanitar Veterinare din Brăila au sacrificat toată populaţia de porci vietnamezi şi mistreţi din Grădina Zoologică a oraşului. Şi nu pentru că aşa cere tradiţia, ci pentru că animalele se îmbolnăviseră de pestă porcină. Totul a pornit după ce, acum câteva zile, a murit o femelă de porc mistreţ, iar în urma analizelor s-a confirmat existenţa virusului.

Zece porci mistreţi şi 14 vietnamezi de la Grădina Zoologică din Brăila au fost sacrificaţi în urma confirmării suspiciunilor de pestă porcină africană. Primele semne au fost luni, atunci când o scroafă a murit. Ulterior, întregul parc a fost închis.

După confirmare, s-a luat decizia sacrificării întregului efectiv de suine.

Cauzele îmbolnăvirii nu se ştiu la acest moment, dar se bănuieşte că virusul ar fi fost purtat de păsări, ori de vizitatorii grădinii zoologice. Mai ales că Brăila este una dintre cele mai afectate regiuni de la noi.

Până la anularea restricţiilor, parcul rămâne închis vizitatorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Porcii vietnamezi și mistreți de la grădina Zoologică din Brăila au fost sacrificați