Antena Meniu Search
x

Video Premieră în România. Cum arată maşina care amendează alte maşini

O masină cu un sistem unic în România a apărut pe străzile din Timișoara. Este dotată cu camere de înregistrare a numerelor de inmatriculare şi un soft performant care identifică şoferii care nu au plătit parcarea. Datele ajung in timp real la angajatii care le lasă "o bucurie" in parbriz. Investitia a costat 24.000 de euro, un sfert din valoarea ofertelor de pe piață.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 03.03.2023, 17:55

Vezi și

Mașina e o premieră în România și scaneaza deja toate vehiculele care folosesc locurile de parcare publice din Timişoara. Datele transmise în timp real ajung la echipele de pe teren care stiu exact unde să lase amenda.

Toate informatiile colectate de masina aflata pe teren ajung în baza de date centrală. Masinile care sunt identificate cu rosu inseamna ca nu si-au platit parcarea, cine este cu verde a scapat si are un abonbament valid. Sistemul unic in România a fost creat la Timișoara de la zero, după ce ofertele primite pentru ceva asemanator treceau de 100.000 de euro.

"Ne-a costat strict partea de camere si tot ce vedeti pe ea, fara masina in jur de 9.000 de euro si masina undeva la 14.000 de euro, deci e undeva la 23 – 24.000 de euro", a declarat Bogdan Burghină – director adjunct TimPark. În Timisoara sunt aproximativ 10.500 de locuri de parcare publice. Numarul masinilor, in schimb, trece de 160.000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Premieră în România. Cum arată maşina care amendează alte maşini