Antena Meniu Search
x

Premiera nationala in invatamantul medical dentar romanesc (P)

Facultatea de Medicina Dentara “Grigore T. Popa” din Iasi este unica facultate din Romania si a treia din Europa dotata cu sisteme dentare de ultima generatie

Invatamantul medical dentar romanesc este unul de top, mai ales de cand Facultatea de Medicina Dentara din Cadrul UMF “Grigore T.Popa” din Iasi este unica facultate din tara dotata cu sistemele DENTISM –sistem 3D computerizat de simulare in medicina dentara si IGI- navigare computerizata in medicina dentara.

DENTISM este cel mai performant echipament de simulare existent la ora actuala. Acesta a fost achizionat in cadrul proiectului POSDRU/90/2.1/S/63942 „Stagii de pregatire practica pentru integrarea rapida pe piața muncii a studenților specializați in medicina dentara”, Axa prioritara 2 „Corelarea invațarii pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de interventie 2.1 „Tranziția de la școala la viața activa - Manager proiect, Prof. Univ. Dr. Norina Forna, fiind inaugurat in cadrul facultatii in martie 2013.

In ceea ce priveste IGI - Image Guided Implant Dentistry System, acesta reprezinta primul sistem mondial de navigare computerizata pentru implantologia dentara, folosind tehnici 3D de imagistica si monitorizare a miscarilor. Mai exact, este un sistem de navigare 3D in timp real pentru pozitionarea optima a implantelor dentare in corelatie cu investigarile CT pre-operatorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Premiera nationala in invatamantul medical dentar romanesc (P)