Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Premierul Ciucă, mesaj de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge: Este mare nevoie de sânge în spitale. Am încredere în generozitatea românilor

Premierul Nicolae Ciucă a lansat, marţi, un apel la solidaritate cu pacienţii care au nevoie de transfuzii, subliniind importanţa donării de sânge, în condiţiile insuficienţei stocurilor din spitale, într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 14.06.2022 , 11:42

Premierul Nicolae Ciucă a donat sânge de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge
Premierul Nicolae Ciucă a donat sânge de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge - Facebook

"Marcăm astăzi Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej pentru a le mulţumi celor care salvează vieţi donând sânge, dar şi pentru a conştientiza importanţa acestui gest de solidaritate faţă de cei a căror viaţă sau sănătate pot să depindă, la un moment dat, de o transfuzie de sânge.

Este mare nevoie de sânge în spitale, iar insuficienţa stocurilor necesare, accentuată din cauza pandemiei, înseamnă intervenţii chirurgicale vitale amânate sau agravarea stării unor pacienţi aflaţi în stare critică.

Şansele lor de supravieţuire şi de vindecare vor fi cu atât mai mari cu cât vor fi mai mulţi oameni vor înţelege importanţa socială a gestului de a dona sânge.

Articolul continuă după reclamă

Lansez, din acest motiv, un apel la solidaritate cu pacienţii care au nevoie de transfuzii şi sper ca cei care au mai donat sânge până acum, prin exemplul personal, să-i motiveze şi pe alţii.

Am încredere în generozitatea şi capacitatea de mobilizare a românilor pentru astfel de cauze cu caracter umanitar, aşa cum au demonstrat cei care au donat sânge pentru militarii şi cetăţenii răniţi în urma agresiunii ruse asupra Ucrainei şi le mulţumesc pentru aceasta", a afirmat Nicolae Ciucă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Evenimente » Premierul Ciucă, mesaj de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge: Este mare nevoie de sânge în spitale. Am încredere în generozitatea românilor