Antena Meniu Search
x

Update Premierul Florin Cîţu anunţă când ar putea renunţa românii la mască: "10 milioane de imunizări până la 1 august"

Premierul Florin Cîţu a anunţat, în cursul zi de vineri, care este obiectivul Guvernului pe care îl conduce în ceea ce priveşte vaccinarea la români.

de Redactia Observator

la 09.04.2021, 16:01

  • Circa 1,32 milioane de români s-au imunizat până acum, prin vaccinare, împotriva coronavirusului.

Astfel, deşi până acum s-au imunizat, respectiv s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anticoronavirus, doar circa 1,32 milioane de români, premierul Florin Cîţu îşi doreşte ca minim cinci milioane de români să fie imunizaţi până la 1 iunie şi minim 10 milioane de români să fie imunizaţi până la 1 august.

Obiectivul este extrem de îndrăzneţ şi presupune o creştere semnificativă a numărului de vaccinări efectuate zilnic pentru că, la momentul actual, cu o medie de 50.000 sau 60.000 de vaccinări pe zi, este imposibil de atins obiectivul propus de premierul Florin Cîţu. 

Premierul Florin Cîţu susţine că românii ar putea renunţa la masca de protecţie începând cu 1 august

Dacă au existat voci care au precizat că românii ar putea renunţa la măştile de protecţie începând cu 1 iulie, Florin Cîţu anunţă că acest moment ar putea interveni abia în momentul în care avem peste 10 milioane de persoane imunizate prin vaccin, ceea ce înseamnă, conform obiectivul său, nu mai devreme de 1 august.

Până una, alta, premierul Florin Cîţu îi îndeamnă pe români "să respecte măsurile de protecţie şi să meargă la vaccinare", neluând în calcul sutele de mii de persoane care sunt înscrise pe liste de aşteptare şi care încă nu se pot vaccina pe motiv că infrastructura încă nu permite acest lucru, iar procesul se desfăşoară într-un mod anevoios faţă de aşteptări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Premierul Florin Cîţu anunţă când ar putea renunţa românii la mască: "10 milioane de imunizări până la 1 august"