Antena Meniu Search
x

Video Preoţii şi credincioşii din Constanţa păzesc biserica de pe trotuar, ca să nu fie pusă la pământ de buldozere. Când ar urma să fie dărâmată

Zeci de preoți şi sute de credincioși au participat la slujba susținută de Arhiepiscopul Tomisului în faţa bisericii construite fără autorizaţie, pe un trotuar, la Constanţa. Ar putea fi ultima slujbă oficiată aici, pentru că în weekend expiră prelungirea dată de Primărie pentru punerea în executare a hotărârii judecătorești cu privire la demolarea bisericii.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 10.06.2022, 13:57

Vezi și

Sunt tensiuni foarte mari între municipalitate şi Arhiepiscopie. Vineri era ultima zi în care lăcaşul de cult ar fi putut să fie relocat. Tocmai de aceea, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a hotărât să ţină vineri slujba în biserica amplasată pe trotuar.

ÎPS Teodosie a promis credincioşilor că lăcaşul de cult nu va fi dărâmat

La finalul slujbei, a promis credincioşilor că acest lăcaş de cult nu va fi dărâmat, ba mai mult decât atât, credincioşii şi preoţii au convenit să o păzească zi şi noapte, astfel încât, să nu fie în pericol, să nu fie pusă la pământ de către buldozere. 

De cealaltă parte, reprezentanţii primăriei susţin că ei tot ce fac este să respecte legea, să respecte o decizie a instanţei, având în vedere că de mai bine de 20 de ani, această biserică din Constanţa, funcţionează fără autorizaţie. 

Magistraţii au decis la finalul anului 2021, ca biserica să fie dărâmată

A fost construit în anul 2002, iar de atunci a devenit mărul discordiei între municipalitate şi Arhiepiscopie, iar la sfârşitul anului 2021, decizia magistraţilor era ca această clădire să fie dărâmată în termen de 90 de zile, însă a urmat o serie de contestaţii făcute în instanţă de către Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Preoţii şi credincioşii din Constanţa păzesc biserica de pe trotuar, ca să nu fie pusă la pământ de buldozere. Când ar urma să fie dărâmată