Antena Meniu Search
x

Preşedintele Italiei, mesaj despre fetiţa româncă împuşcată în spate, la Roma, chiar în braţele mamei

Preşedintele Italiei a transmis un mesaj dur după ce o fetiţă româncă în vârstă de 13 luni a fost împuşcată în spate, la Roma, chiar în braţele mamei ei.

Preşedintele Italiei a transmis un mesaj dur după ce o fetiţă româncă în vârstă de 13 luni a fost împuşcată în spate, la Roma, chiar în braţele mamei ei.

Sergio Mattarella a avertizat că politicienii şi presa trebuie să combată răspândirea discursului instigator la ură şi a prejudecăţilor, potrivit ANSA.

Reamintim că în 17 iulie, un italian de 59 de ani, care a lucrat în cadrul Senatului, a împuşcat cu o armă cu aer comprimat o fetiţă în vârstă de 13 luni, aflată în braţele mamei.

Pe acelaşi subiect

Nenorocirea s-a întâmplat într-un cartier de la periferia Romei. Micuţa a fost rănită grav. Glonţul a intrat prin umărul drept şi a ajuns foarte aproape de inimă, provocându-i copilei o leziune vertebrală care i-ar putea provoca paralizie. 

"Am fost şocat de această ştire! Italia nu se poate asemăna cu Vestul Sălbatic, unde un bărbat cumpără o armă şi trage cu ea de la balcon, rănind o fetiţă de un an, distrugându-i sănătatea şi viitorul. Este un act barbar şi trebuie să genereze indignare.

Este de datoria celor din instituţiile politice şi a jurnaliştilor să nu se lase infectaţi de acest virus, ci să lupte împotriva lui şi să-i facă pe toţi cetăţenii să înţeleagă consecinţele grave pe care acesta le produc. Este o datorie să ne moderăm limbajul", a spus Mattarella într-o conferinţă de presă la Palatul prezidenţial Quirinal din Roma.

Deşi se află în continuare în stare gravă, viaţa micuţei Cerasela nu mai este în pericol.

A părăsit secția de terapie intensivă a spitalului Bambino Gesù și a fost transferată în cea de chirurgie generală. Din cauza leziunii suferite la nivelul coloanei vertebrale toracice cu afectarea măduvei osoase, fetița riscă să rămână paralizată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Preşedintele Italiei, mesaj despre fetiţa româncă împuşcată în spate, la Roma, chiar în braţele mamei